Milanović: “Plenković je puzajući državni udav”

U Vukovaru se danas nalaze sukobljeni predsjednik države Zoran Milanović i ministar obrane Mario Banožić, sudjeluju na obilježavanju 30. godišnjica slamanja obrane naselja Lužac, javlja Televizija N1.

Prilikom dolaska u Lužac predsjednik i ministar su se rukovali.

A onda je predsjednik Milanović dao izjavu novinarima i zatražio od premijera Andreja Plenkovića da razriješi ministra Banožića.

“Ovo je postalo ozbiljno i već ima reperkusije na nacionalnu sigurnost. Ljudi koji rade takav posao su opasni za Hrvatsku”, rekao je Milanović, dodavši da je nemoguća daljnja suradnja s Banožićem.

Ministar koji optužuje vrhovnog zapovjednika OSRH za državni udar neodgovorno se ponaša, dodao je.

Od Plenkovića očekuje da riješe problem koji imaju, “a to je Banožić”.

Vojska je u ozbiljnoj materijalnoj krizi, zato što se potpuno zanemaruju njezine potrebe. Materijalno stanje u Hrvatskoj vojsci je gore od lošega, rekao je predsjednik, pa nastavio o premijeru, koji je rekao da Milanović provodi puzajući državni udar.

“To je još jedna kranje neozbiljna i alarmantna izjava jednog predsjednika Vlade. S obzirom da je on puzajući državni udav, očekujem da malo pridavi svog malog Baneta. Došao je neuk i užasno agresivan voditi jedan od najdelikatnijih sustava u državi i surađivati s vrhovnim zapovjednikom i biti mu na usluzi. On radi sve suprotno”, rekao je Milanović.

Dodao je da u vojsci neće biti “stranačke iskaznice”, aludirajući na kritike analitičara i pripadnika vojske da se u vojsci kadrovira na osnovu stranačke pripadnosti.

Komentirajući ministra Banožića da spriječio međunarodni skandal, govoreći o prelasku pripadnika Počasno-zaštitne bojne koji su otišli u BiH,, Milanović je rekao da “on nije ništa spriječio”.

Upitan je li sada autoritet Roberta Hranja doveden u pitanje, jer se našao između dvije vatre, Milanović je rekao: “Nema tu vatre. Banožić nije vatra, Banožić je opušak.”

im/radiokrizevci.hr

Foto: milanović/facebook

Izvor: novi list

Pratite nas na društvenim mrežama!