Održana radionica “Educiranje braniteljske populacije, malih poljoprivrednika i poduzetnika o potporama za samozapošljavanje, prijavama na pozive i natječaje” za članove Udruge hrvatski dragovoljci i veterani Domovinskog rata Križevci

Udruga hrvatski dragovoljci i veterani Domovinskog rata Križevci, nakon prihvaćenog projekta od Koprivničko-križevačke županije, te uz potporu Križevačkog poduzetničkog centra i Grada Križevaca organizirala je u srijedu radionicu na temu “Educiranje braniteljske populacije, malih poljoprivrednika i poduzetnika o potporama za samozapošljavanje, prijavama na pozive i natječaje”. O tome je sudionike radionice informirao stručni suradnik u Križevačkom poduzetničkom centru Luka Nemčić te se osvrnuo na natječaje koji se odnose na potpore mladim poljoprivrednicima i potporama za razvoj malih poljoprivrednih gospodarstava.

Riječ je o tipu operacije 6.3.1. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava” sa svrhom pomoći malim poljoprivrednim gospodarstvima na njihovom prijelazu na tržišno orijentiranu proizvodnju, održivom razvoju te uključenje članova gospodarstva u rad na poljoprivrednom gospodarstvu. Rok za podnošenje prijave je od 15. studenog do 12.00 sati do 28. prosinca do 12.00 sati.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava je 112.500.000,00 HRK (cca 1000 prijava), intenzitet potpore je 100%, a visina potpore po projektu 15.000 EURA. Isplata je u dvije rate (50% iznosa).

Stručni suradnik u KPC-u Luka Nemčić pozvao je prisutne da se za sva pitanja o ovom, kao i drugim natječajima obrate u Križevački poduzetnički centar gdje mogu dobiti savjete.

Nakon toga je tajnik Udruge hrvatski dragovoljci i veterani Domovinskog rata Križevci Mate Babić kazao o natječaju Zaklade hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji o potporama za obrazovanje (studenti) u 2021/2022.

Natječaj je otvoren 2. studenog, a prijave su do 23. studenog ove godine. Visina potpore je 500,00 kuna mjesečno.

Tri su kategorije:

  1. kategorija A2 – za djecu smrtno stradalih nestalih hrvatskih branitelja
  2. kategorija B2 – djeca HRVI, dragovoljaca Domovinskog rata i hrvatskih branitelja koji su u borbenom sektoru sudjelovali najmanje 100 dana – 100% proračunske osnovice po članu kućanstva u prethodnoj godini (3.326,00 kuna)
  3. kategorija C2 – za djecu hrvatskih branitelja slabijeg socioekonomskog stanja (60% od proračunske osnovice po članu kućanstva u prethodnoj godini) – 1.995,60 kuna, djeca samohranih roditelja, s više od troje djece u obitelji…

Kako je istakao tajnik udruge Mate Babić, za neke pozive i natječaje rok je prošao, ali može se očekivati da će biti otvoreni slijedeće godine te su pozvani branitelj da prate stranicu branitelji.gov.hr Ministarstva branitelja o aktualnim natječajima.

ji/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!