Otvorena izložba- Petra Orbanić: “Ponavljanja/Mijene”


Radovi predstavljeni na izložbi dio su ciklusa promišljanja vezanih uz temu ponavljanja. Postupak ponavljanja koji, koliko god se činio jednostavnim i suhoparnim, kada u njega “zaronimo” to prestaje biti. 

Radovi proizlaze iz promišljanja o vrijednosti i važnosti jednostavnih radnji poput ponavljanja i gradnje koja se bazira na toj radnji; svako novo ponavljanje nadograđeno je iskustvom sadržanim u prethodnom ponavljanju i time ponavljanje zapravo nikada nije i ne može biti jednako, već je u stalnoj mijeni.

Petra Orbanić rođena je 1991. godine u Puli. Sveučilišni studij Likovne kulture na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu upisuje 2010. godine. Diplomirala je na istoimenom odsjeku 2016. godine. Godine 2017. upisuje diplomski studij Grafike na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu gdje je diplomirala 2018. godine.

Sudjelovala je na nekoliko umjetničkih rezidencija u Hrvatskoj i inozemstvu (Zagreb, Leipzig, Ljubljana). Dobitnica je nekoliko Rektorovih nagrada i stipendija, pohvale dekanata za uspješan rad, 2. HPB nagrade na Salonu mladih 2016. godine (u suradnji s Marijom Plečko) i pohvale Akademije likovnih umjetnosti iz latinske klasifikacije s velikom pohvalom (Magna cum laude). Od 2017. godine članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika.

http://petraorbanic.com/index.php/works/

Otvorenje izložbe održano je 27. studenog u 19 h, a izložba ostaje otvorena do 3. prosinca svakim radnim danom od 18 do 20 h.
Donatori Udruge K.V.A.R.K.: 
         

        

              

 

Pratite nas na društvenim mrežama!