Proračun Grada Križevaca za 2022. godinu  iznosi 147.750.000,00  kuna

Proračun Grada Križevaca za 2022. godinu iznositi će 147.750.000,00 kuna. Donijeli su ga vijećnici na sjednici Gradskog vijeća Grada Križevaca održanoj u srijedu navečer telekonferencijskim putem. Slijedeće godine planira se  završetak radova na izgradnji Dječjeg vrtića Križevci, uvođenje produženog boravka u Osnovnoj školi „Vladimir Nazor“ Križevci, modernizacija cesta, izgradnja vodovoda i odvodnje, uređenje Gradskog stadiona, uvođenje LED rasvjete u križevačkim naseljima, te pokretanje prvih koraka prema uspostavi terminala za intermodalni prijevoz
Vijećnici su donijeli odluke o kreditnom zaduženju Grada Križevaca za uređenje gradskog stadiona i pratećih objekata  rekonstrukciju javne rasvjete. Kako je u tijeku provođenje projekta aglomeracije vrijednog 320 milijuna kuna od čega 15 milijuna kuna financira Grad Križevci iz tekućih sredstava, a kako bi se mogla provoditi ova dva važna projekta za mlade i sport odnosno podići kvaliteta života u ruralnom kraju, Grad će se kreditno zadužiti. Za projekt uređenja Gradskog stadiona kredit je u iznosu od 7 milijuna kuna na 10 godina s kamatnom stopom od 0,95%. Kredit za projekt uređenja javne rasvjete vrijednog 8,5 milijuna kuna podiže se kod HBOR-a s rokom otplate 10 godina i kamatnom stopom od 0,25% pri čemu je važno naglasiti da će se ovaj iznos zapravo otplatiti uštedama koje će se ostvariti na samoj javnoj rasvjeti. Ovaj kredit zapravo ni ne ulazi u kreditno zaduženje te je ovakav način financiranja ulaganja u javnu rasvjetu nešto što se i potiče od strane Ministarstva financija, pojasnio je pročelnik Biškup.


Na sjednici Gradskog vijeća vijećnici su jednoglasno podržali odluku o dolasku novog poduzetnika tvrtke Allplan u Poslovnu zonu Gornji Čret. U planu tvrtke je izgraditi upravnu zgradu, proizvodni pogon te popratne objekte za razvoj i proizvodnju metalnih konstrukcija, vrijednost ulaganja je 11,2 milijuna kuna te je u planu zapošljavanje 20 osoba visoke i srednje stručne spreme.
Vijećnici su podržali Odluku o osnivanju prava građenja na prostoru nekadašnjeg Centra za reprodukciju u Potočkoj ulici. Na ovom prostoru gradila bi se treća osnovna škola i tako omogućila redovna jednosmjenska nastava u skladu sa školskim standardima
Doneseni su jednoglasno programi potpora u poljoprivredi i u gospodarstvu za sljedeću godinu kao i izvješća o realizaciji programa u 2020./2021. te financijski planovi i programi rada za 2021./2022. dječjih vrtića, osnovnih škola, ustanova u kulturi, Javne vatrogasne postrojbe, Vatrogasne zajednice, Zajednice športskih udruga, Zajednice tehničke kulture i Gradskog društva Crvenog križa Križevci.

Pratite nas na društvenim mrežama!