Stigle nove rekordne brojke: U Hrvatskoj više od 7000 novozaraženih

Ministar zdravstva Vili Beroš jutros je u emisiji Hrvatskog radija Intervju tjedna objavio kako je u Hrvatskoj više od 7000 novozaraženih koronavirusom.

Beroš je rekao da današnji dan u epidemiološkom smislu nije počeo dobro.

‘Danas je, nažalost, preko 7000 novozaraženih. Nalazimo se na vrhuncu četvrtog vala i ne znamo što nas čeka. Međutim, potpuno je jasno da znamo koje su mjere kojima možemo smanjiti taj porast dnevno novozaraženih i doista mislim da je vrijeme da se svi skupa malo skoncentriramo, razmislimo o svojoj ulozi u ovoj epidemiji i napravimo ono što je najbolje, a najbolje je u ovom trenutku cijepiti se i poštivati osnovne protuepidemijske mjere’, poručio je Beroš na Hrvatskom radiju.

Kako stoji u dnevnom izvješću, 57 novozaraženih je iz Siska, 53 su iz Popovače, 48 iz Kutine, 44 iz Petrinje, 25 iz Novske, 13 iz Lipovljana, šest je osoba iz Dvora, po pet iz Gline i Velike Ludine, četiri iz Hrvatske Kostajnice, po tri su osobe iz Topuskog i Gvozda, te jedna iz Sunje.

U izvješću se stanovnici županije opetovano pozivaju na odgovornost, te primjenu epidemioloških mjera i odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite, kako bi se spriječilo daljnje širenje covida-19.

Čak 186 novozaraženih osoba potvrđeno je u Istri u protekla 24 sata čime je oboren rekord u dnevnom broju novih slučajeva od početka pandemije, dok su u pulskoj bolnici umrle tri zaražene osobe, izvijestio je istarski Stožer civilne zaštite. Testirano je 580 građana, a od jučer se oporavilo 85 osoba.

im/radiokrizevci.hr

Foto: pixabay

Izvor: tportal

Pratite nas na društvenim mrežama!