Večeras predstavljanje znanstveno-fantastične trilogije Franje Matešina Izgubljeni snovi

U Gradskoj knjižnici “Franjo Marković” Križevci večeras od 18 sati križevačkoj javnosti biti će predstavljena znanstveno-fantastična trilogija Franje Matešina Izgubljeni snovi.

Na promociji će o knjizi govoriti autor Franjo Matešin i Josip Petrlić Pjer, a o ilustracijama iz knjiga Zoran Homen. Pjesme iz knjiga  izvode skladateljica Tatjana Vorel (na klaviru) te sopranistica Tea Zec. Na promociji će biti izložene i ilustracije i karte iz trilogije.  

Izgubljeni snovi trilogija je pisana u obliku scenarija za film, a vodi nas u detaljno razrađen svijet izmišljene republike Eukon, počev s godinom 5007. 

O autoru:

Franjo Matešin rođen je 26. studenoga 1967. godine u Bojani. Diplomirao je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1994. U Bojani je 2002. godine otvorio galeriju. Do sada je sudjelovao na 152 skupne izložbe i radio na 75 javnih projekata. Imao je 77 samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Napisao je 8 knjiga i o njemu su snimljena 5 dokumentarna filma. Član je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika, Hrvatskog društva likovnih umjetnika, Matice hrvatske i Dobrovoljnoga vatrogasnog društva Bojana. Živi u Bojani.

Gradska knjižnica “Franjo Marković”

Pratite nas na društvenim mrežama!