VGUK u programu Erasmus+ KA107 Mostar

Na petodnevnoj Erasmus+ KA 107 mobilnosti u svrhu izvođenja nastave u razdoblju od 15. do 19. studenoga 2021. boravila je dr.sc. Tatjana Jelen na Agronomskom i prehrambeno tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Mostaru (APTF).
Dr. Jelen je obišla fakultet i izmijenila iskustva s prodekanicom za međunarodnu suradnju i znanost APTF-a izv.prof. dr.sc. Adrijanom Filipović. U ugodnom radnom i prijateljskom druženju bila je s dekanom APTF prof.dr.sc. Ivanom Ostojićem i prodekanicom za nastavu prof.dr.sc. Anitom Ivanković. S dekanom i njegovim asistentima je obišla pokušališta fakulteta i novi studentski kampus u izgradnji.


Nastavu iz područja sitnog stočarstva održala je studentima treće godine preddiplomskog studija Agronomije. Iskustva u nastavni i stručnom i znanstvenom radu podijelila je s nastavnicima APTF prof.dr.sc. Stankom Ivankovićem, doc.dr.sc. Predragom Ivankovićem i prof.dr.sc. Zrinkom Knezović.
Boravak na APTF iskoristila je za promociju Učilišta u srijedu 17. studenoga kad je na ATPF organiziran Dan promocije Erasmus+ KA107 mobilnosti na kojem je prodekanica Jelen predstavila studije VGUK i promovirala mogućnosti mobilnosti studenata preddiplomskog i diplomskog studija agronomije i prehrambene-tehnologije za nastavu ili za stručnu praksu u Križevcima. Na istom je događanju sudjelovala i gđa Olga Leuner sa Sveučilišta prirodnih
znanosti u Pragu iz Češke. Svojim iskustvom na razmjeni, prezentirajući pozitivne strane korištenja programa mobilnosti na preddiplomskom i diplomskom studiju, događanje su obogatili alumni APTF. Istom su događanju nazočili i križevački studenti koji trenutno u Mostaru odrađuju svoj peti semestar u skolpu Erasmus+ K107 mobilnosti Vedran Znamenaček, Antonija Čor i Mateja Lončar. Nadamo se da je ova promocija potakla znatiželju studenata i ponukala studente na mobilnost.


S križevačkim studentima prodekanica je provela ugodno vrijeme osim na fakultetu i u popodnevnom obilasku Mostara. Posebno treba istaknuti da naše križevačke studente jako hvale mostarski profesori zbog čega smo na njih izuzetno ponosni.
VGUK

Pratite nas na društvenim mrežama!