Dogodilo se na današnji dan – 9. prosinca

Nakon japanske okupacije Mandžurije u Kini je došlo do stvaranja pokreta otpora koji je polako preuzimao kontrolu nad ostatkom zemlje. 1941. godine kineske su vlasti službeno objavile rat Japanu, Njemačkoj i Italiji i počele zadavati velike glavobolje Japancima.

Udruge, tajne i polutajne, uvijek su imale nešto prikriveno u svom djelovanju. John Birch Society prava je suprotnost tome, jer je ova udruga od samog osnivanja na današnji dan 1958. godine jasno dala do znanja da joj je jedini cilj borba protiv komunizma.

Jedan od najpopularnijih stripova polovice prošlog stoljeća, Charlie Brown, dobio je svoju crtanu dugometražnu verziju A Charlie Brown Christmas, koja je svečanu premijeru imala na današnji dan 1965. godine.

Nakon desetljeća borbe za radnička prava u socijalističkoj Poljskoj, kao predsjednik zabranjenog sindikata Solidarnost, Lech Walesa nagrađen je za svoju beskompromisnost od sunarodnjaka izborom za prvog demokratskog predsjednika poljske države na današnji dan 1990. godine.

Rođendane bi na današnji dan slavili ili slave slavni britanski pjesnik i pisac John Milton, autor Izgubljenog raja, zvijezda prijelazne ere Hollywooda Douglas Fairbanks Jr., te nešto bliži glumci Kirk Douglas i John Cassavetes.

Izvor: metro-portal.hr

Foto: pixabay.com

Pratite nas na društvenim mrežama!