Filip Hrgović po 14. put stigao do pobjede u profesionalnoj karijeri

Hrvatski boksač u teškoj kategoriji, Filip Hrgović upisao je i 14. pobjedu u dvojoj profesionalnoj karijeri. Svog je suparnika, Emira Ahmatovića rušio tri puta, a dokrajčio ga je u trećoj rundi.

‘El Animal’ u ranim nedjeljnim satima borio se u Las Vegasu i kultnoj Grand Garden Areni protiv neporaženog Emira Ahmatovića (10-0-0, 7 KO), njemačkog boksača rodom iz Srbije.

Inače, Emir Ahmatović (119. na svijetu) ‘uletio’ je Hrgoviću kao zamjena za Scotta Alexandera, ali niti protiv ovog protivnika, Hrgović nije imao problema, jer do svoje 14. pobjede stigao je lakoćom, prekidom u trećoj rundi. Njemački boksač, rodom iz Srbije, dobro je otvorio meč protiv našeg teškaša, no Hrgović je brzo preuzeo kontrolu i nakon šest i pol minuta, savladao je hrabrog Ahmatovića.

Kako piše Fightsite.hr, nastavak priče donosi meč u kojem je postojao samo jedan boksač, a to je bio Filip Hrgović. Dobro je Filip pogađao desnicom na otvaranju druge runde, dok je Ahmatović imao zanimljivih pokušaja u tijelo hrvatskog boksača. Ipak, dojam je da Ahmatović sve više planira kad su on i Hrgović unutar udaračke distance, dok je ”El Animal” sve mirniji i precizniji. Nakon više od dvije minute druge runde, Ahmatović je prvi put na podu i sudac mu je izbrojao do osam. Njemački boksač nakon toga bacao je poprilično ‘divlje’ kombinacije dok je Hrgović nastavio raditi tehničko profinjeno. Još jednom Ahmatović je završio na podu u drugoj rundi, a sudac je ovaj put brojao do sedam.

Namirisao je krv hrvatski teškaš i agresivno je krenuo početkom treće runde. Ahmatović je bio čistom preživljavanju i nakon 30 sekundi treće runde, ponovno je završio na podu. Sudac je odlučio kako nema smisla nastavljati i meč je prekinut. Još jedna laka pobjeda hrvatskog boksača.

Emir Ahmatović (10-1-0) uskočio je u ovaj meč četiri dana ranije, kao kasna zamjena. Išao je na sve ili ništa, no Hrgović je ipak nekoliko razina iznad njega. Poznati svjetski promotor Eddie Hearn, na konferenciji za medije ususret ovom meču, obećao je Hrgoviću veliku borbu iduće godine te da već imaju spremnog protivnika.

im/radiokrizevci.hr

Foto: hrgović/facebook

Izvor: tportal

Pratite nas na društvenim mrežama!