KineDok 20021: Neven Hitrec “Povuci – Potegni” – 7. prosinca u Klubu kulture

Klub kulture udruge K.V.A.R.K.   u sklopu KineDoka građanima 7. prosinca od 19.00 – 20.30 predstavlja film “Povuci – Potegni” u režiji Nevena Hitreca.

Dječji radni stol poslužit će kao pozornica ovoj komičnoj obiteljskoj drami u kojoj se proces učenja doima kao suvremena verzija inkvizicije.

S puno vikanja, urlanja, otvorenih prijetnji, prepredenih obećanja, podmićivanja poklonima i videoigricama, teatralnih gesta, dojmljivih govora, mirenja punog emocija i dramatičnih odlazaka s pozornice. Svaka ocjena je pitanje života i smrti.

Tko će prvi popustiti, a tko će poludjeti – roditelji puni ljubavi ili sebično dijete? Tko će prvi početi proklinjati autora školskog programa? Tko će napamet naučiti sve te nepotrebne podatke? Tko će u ponoć učiti pjevati pjesmicu za sutrašnju provjeru znanja, a tko će znati odgovor na pitanje “što je pisac htio reći”? Sve su to teška pitanja, a čovjek je tek zrnce prašine, krhak i slabašan. No u ljudskoj je prirodi ne odustati. Zato ustrajmo i krenimo dalje, budućnost je sigurno bolja. Borimo se za znanje kao samuraji ili kamikaze, do posljednjeg daha.

Režija: Neven Hitrec
Godina: 2020
Zemlja: Hrvatska

Pratite nas na društvenim mrežama!