Loše vijesti za skijaše: Od četvrtka i cijepljenima treba negativan test, necijepljeni idu u karantenu

Ove nove mjere, koje će biti na snazi od 16. prosinca do 31. siječnja, dolaze u vrijeme kada se Europa suočava s novim valom covida-19, obilježenim brzim širenjem omikron varijante.Italija je objavila da od četvrtka postrožuje uvjete ulaska u zemlju za putnike s područja Europske unije, uvođenjem obaveznog negativnog testa na covid-19 za sve i karantene u trajanju od pet dana za necijepljene. Mjera je ovo koja će pogoditi sve one koji su planirali zimske praznike provesti u Italiji.

Odluka, koju je u utorak navečer potpisao ministar zdravstva Roberto Speranza, “propisuje obvezno predočenje negativnog testa za sve dolaske iz zemalja Europske unije”, rekao je glasnogovornik.

Dosad su građani EU-a mogli ući u Italiju s potvrdom o potpunom cijepljenju, o preboljenju covida ili negativnim testom.

Necijepljeni će po dolasku morati proći petodnevnu karantenu, uz negativan test. Oni koji dolaze izvan EU već otprije moraju u karantenu.

Ove nove mjere, koje će biti na snazi od 16. prosinca do 31. siječnja, dolaze u vrijeme kada se Europa suočava s novim valom covida-19, obilježenim brzim širenjem omikron varijante.

Prema prvim studijama, ta bi varijanta mogla biti otpornija na cjepiva i zaraznija od delte, koja trenutno predstavlja većinu slučajeva koronavirusa u svijetu.

im/radiokrizevci.hr

Foto: pixabay

Izvor: poslovni

Pratite nas na društvenim mrežama!