Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1351

U Temi Krugova slušamo drugu polovicu predavanja o mikrometeoritima i svemirskoj prašini koje je Karlo Bermanec, diplomirani elektrotehničar iz udruge ProGEO-Hrvatska održao 26. studenoga na Danima meteorita Križevci povodom desete godišnjice pada i pronalaženja meteorita Križevci.  

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Mondrian iz Lepe Vesi Nade Mihaljević, knjiga za mlade je Oblak čvoraka Ivane Šojat, na odjelu beletristike roman Zadnja ruka Renata Baretića, a na stručno-znanstvenom odjelu Imperij Ryszarda Kapuścińskoga. 

Na današnji datum rođeni su Gian Lorenzo Bernini, Baltazar Bogišić, Noam Chomsky, Krsto Papić i Oliver Dragojević, SAD su ušle u rat u oba svjetska rata, zbio se razorni potres u Armeniji, ušla je u upotrebu domena .eu, umrli su Ciceron, Antun Bauer, Vlado Gotovac i Julije Knifer.

U Vijestima Krugova govorimo o jednoj vili u Rimu s muralom baroknog umjetnika, o škrinjici s blagom pronađenoj na Mont Blancu, o vodiču CulturEU, te o Titovom Galebu, Najavljujemo predstavljanje zbirke marijanskih pjesama te događaje u Klubu kulture i u projektu Future Hub Križevci. 

U Svemirskom kutku govorimo o godišnjicama nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i o aktualnim događajima s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo pomrčine Sunca, novi komet na našem nebu i novi modul na Međunarodnoj svemirskoj stanici.   

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, novosti, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu Bernarda Pasquinija, Pietra Mascagnija, Hermanna Goetza, Arthura Sullivana i W. S. Gilberta, Toma Waitsa te grupa Uriah Heep i Emerson, Lake and Palmer.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1351 na programu je Radija Križevci (96,6 MHz) u utorak, 7. prosinca od 17 sati, a snimka će uskoro biti dostupna na web stranicama Future Huba Križevci. Moguće su neke manje izmjene u sadržaju emisije, koje se mogu dogoditi nakon objave ove najave. Ugodno vam slušanje putem etera i preko računalne mreže!

Pratite nas na društvenim mrežama!