Napreduju radovi na izgradnji dvorane u Svetom Petru Orehovcu

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs je posjet Županiji započeo u Općini Sveti Petar Orehovec gdje je obišao gradilište nove školsko sportske dvorane vrijedne 21 milijun kuna, a dočekali su ga župan Darko Koren, pročelnice Melita Ivančić i Ana Mušlek, načelnik Općine Franjo Poljak, ravnatelj škole Stjepan Lučki te predstavnici izvođača radova, tvrtke Radnik d.d.

Župan je izrazio zadovoljstvo dinamikom i kvalitetom radova, dodavši kako se ukupno na području županije trenutno gradi pet takvih dvorana, u partnerstvu s općinama, kojima je zahvalio na konstruktivnoj suradnji. Osim Općine Sveti Petar Orehovec, nove će dvorane dobiti općine Sveti Ivan Žabno, Rasinja i Kloštar Podravski, dok je u Kalinovcu dovršena postojeća dvorana. Projekt je ukupno vrijedan oko 70 milijuna kuna, zajedno s opremanjem dvorana, a koncept je takav da gradnju s 50 posto financira općina, a s 50 posto Županija kada je riječ o pedagoškom standardu. Iznad pedagoškog standarda, općina određeni sadržaj sama financira.

Nakon obilaska dvorane, ministar Fuchs posjetio je Društveno-kulturni centar koji je nastao na temelju EU projekta “Kuća ideja – prostor zajedništva”, a radni posjet Županiji nastavljen je obilaskom Centra kompetentnosti Koprivničko-križevačke županije u Koprivnici.

Podsjetimo, taj je projekt, koji ima dvije komponente, ukupno vrijedan također 70 milijuna kuna, u čemu Županija sudjeluje s 12 milijuna, dok su ostalo sredstva Europske unije.

Radovi napreduju prema planiranom rasporedu, a kroz projekt će se stvoriti optimalni uvjeti za suvremeno srednje strukovno školstvo 21. stoljeća.

Ministar Fuchs izrazio je zadovoljstvo obilascima i predstavljenim projektima te je županu Korenu i suradnicima poželio njihovu uspješnu realizaciju.

Služba ureda župana

Pratite nas na društvenim mrežama!