Neka vaši prozori zablistaju omiljenom dekoracijom na prozorima: Lampice, lampice…

Od tradicionalnijih stilova do neobičnog dizajna lišća ili zvjezdica, bajkovita svjetla mogu se namjestiti oko okvira vašeg prozora

Ideje za božićnu rasvjetu prozora neki su od naših omiljenih načina ukrašavanja za blagdane. Ima li išta svečanije od doma u kojem je svaki prozor prekrasno ukrašen? Postoji samo nešto u divno osvijetljenom prozoru za Božić, poziva vas da poželite pokucati na vrata i ući na nekoliko ugodnih sati ispijajući kuhano vino.

Od tradicionalnijih stilova do neobičnog dizajna lišća ili zvjezdica, bajkovita svjetla mogu se namjestiti oko okvira vašeg prozora kako bi se stvorio meki sjaj svjetla koji savršeno nadopunjuje lampice na božićnom drvcu. Za suptilnije stilove koji neće ometati rolete, idealna su žičana svjetla, koja se čak mogu omotati oko vijenaca na prozorskoj dasci ili vijenca koji visi na prozoru kako bi donijeli dodatni svjetlucavi naglasak vašim ukrasima.

Stoga smo ove godine svi za to da se potrudimo s našim božićnim idejama za dekoraciju prozora i ukrasimo svaki okvir, svaki prag, iznutra i izvana, nekim oblikom tople, svjetlucave svjetlosti. Skupili smo sve naše omiljene izglede kako bismo vas inspirirali da učinite isto, od jednostavnih zvjezdica od papira za rustikalni, skandi izgled, do više svjetlucavih ukrasa s kuglicama koje će ispuniti vaše sobe sjajem.

1. OBJESITE OSVIJETLJENI VIJENAC NA PROZOR

Jer vijenci nisu samo za vrata, već volimo i taj klasični izgled kako vise na prozorima. Ima nešto tako nostalgično u vijencu na prozoru, možda tako podsjeća na udobne kuće u svim kultnim prazničnim filmovima, ali je tako jednostavan izgled koji je lako postići koji odmah daje svečani ugođaj.

Možete nabaviti i neke stvarno autentične unaprijed osvijetljene vijence koji će ne samo dati izgled svečanog zelenila, već i suptilan sjaj vašim prozorima. A ako se ne možete rastati od vašeg pravog vijenca, omotajte nekoliko LED mikro lampica na baterije (provjerite jesu li vanjska svjetla ako namjeravate objesiti vijenac s vanjske strane prozora) oko vijenca kako biste stvorili isti utjecaj.

Svoj vijenac možete pričvrstiti na prozor – bilo iznutra ili izvana – pomoću jedva vidljivih malih ljepljivih kukica ili, za lijep klasični izgled, zavežite lijepu luksuznu baršunastu vrpcu i objesite je na vrh okvira.

2. KLASIČNO SA SVIJETLEĆIM ZVIJEZDAMA

Ah, zamislite samo ovu ljupku kombinaciju koja vas pozdravlja u kući svake večeri. Elegantna i suptilna, a opet tako jasno božićna, jednostavna zvjezdana svjetla dodaju nešto više od standardnih svjetala i izgledaju lijepo grupirana u grozdove kako bi ispunila cijeli prozor.

Budite inspirirani ovim izgledom i umiješajte i neke velike metalne zvijezde koje biste mogli objesiti na okvir prozora ili za suvremeniji izgled bez napora jednostavno ih prislonite u skupinama na dnu prozora.

3. ISTAKNITE OKVIR PROZORA

Toliko se svečanog ukrašavanja odnosi na isticanje značajki koje već imate u svom domu – a prozor nije iznimka. Ova prekrasno precizna i pametna ideja iz Whitestoresa posebno ističe stakleni prozor, a istovremeno sjaji čarobnim sjajem u sobi i svijetu izvan nje.

Megan Humble iz Whitestoresa nudi svoje stručne savjete za kreiranje izgleda. ‘Koristite žičane svjetiljke za prozore – žica je tanka i mnogo manje očita od zdepastih kabela, tako da ćete se moći stvarno usredotočiti na okvire’, kaže ona. ‘Također preporučujemo da boju žice uskladite s okvirom vašeg prozora ili ako to nije moguće, odlučite se za proziran dizajn kako bi se uklopio.’

Im/radiokrizevci.hr

Foto:pixabay

Izvor: dom i dizajn

Pratite nas na društvenim mrežama!