Slovenija uvodi nove vinjete: Evo što se mijenja za vozače

Cijena godišnje e-vinjete iznosi 110 eura (825 kuna), mjesečne 30 eura (225 kuna), a tjedne 15 eura (112 kuna).

Do kraja mjeseca Slovenija prelazi na sofisticirani način naplate autoceste putem elektronskih vinjeta.

O čemu se radi? Proces naplate e-vinjetama znatno je jednostavniji i ide na ruku vozačima. Osim što više nećete čekati u redu za kupnju vinjete, u povijest odlazi i ljepljenje, skidanje i struganje vinjeta s vjetrobranskog stakla. Dakle, nije potrebno fizički posjetiti prodajno mjesto ili tražiti samoposlužne prodajne uređaje, najčešće smještene u sklopu benzinske postaje ili graničnog prijelaza, e-vinjete se mogu kupiti i iz vlastitog dnevnog boravka, putem interneta.

U jednostavan upitnik treba tek upisati broj i zemlju registracije te mail adresu na koju će biti poslana potvrda o uplati. Nakon što ostavite broj registracije, više vas nitko neće zaustavljati niti išta pitati, ostalo je na kamerama. Ako niste kupili elektronsku vinjetu sustav će vas brzo prepoznati i alarmirati policiju.

Glavne značajke e-vinjete zapravo se ne razlikuju od klasične u obliku naljepnice. To znači da kupnjom e-vinjete ostvarujete pravo na korištenje svih autocesta i brzih cesta u Republici Sloveniji te da se cestarina ne naplaćuje po prijeđenoj udaljenosti, piše Jutarnji list.

Cijena godišnje e-vinjete iznosi 110 eura (825 kuna), mjesečne 30 eura (225 kuna), a tjedne 15 eura (112 kuna).

im/radiokrizevci.hr

Foto: pixabay

Izvor: poslovni

Pratite nas na društvenim mrežama!