U proteklom tjednu zabilježeno je 20 kaznenih djela, osam prometnih nesreća, dva požara i četiri prekršaja narušavanja javnog reda i mira

STANJE KRIMINALITETA

U proteklom tjednu zabilježeno je 20 kaznenih djela, od kojih 10 kaznenih djela općeg kriminaliteta, šest kaznenih djela maloljetničke delinkvencije, dva kaznena djela iz područja zlouporabe opojnih droga, kazneno djelo iz sigurnosti cestovnog prometa i kazneno djelo iz područja kibernetičke sigurnosti. Kazneno je prijavljeno 12 osoba.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Zabilježena su četiri prekršaja narušavanja javnog reda i mira, od kojih dva prekršaj tuče, svađe i vike, prekršaj držanja životinja bez nadzora i prekršaj omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika. Prekršajno je prijavljeno pet osoba.    

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je osam prometnih nesreća, od kojih tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i pet s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom. Teško je ozlijeđeno dvoje putnika u osobnom automobilu, a lakše je ozlijeđen vozač osobnog automobila i putnica u osobnom automobilu. Također, ozlijeđena su dva vozača osobnih automobila, a kvalifikacija ozljeda bit će poznata po zaprimanju liječničke dokumentacije.

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježena su dva požara na građevinskim objektima. Jedna osoba je smrtno stradala. Ukupna materijalna šteta se cijeni na oko 65.000 kuna.

OSTALI DOGAĐAJI

Nisu zatečeni maloljetnici mlađi od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.

Pratite nas na društvenim mrežama!