Još nekoliko dana toplo, a onda potpuni zaokret, nadamo se snijegu

Siječanj je inače najhladniji mjesec u godini u koji najčešće ulazimo s debelim minusima, a ove godine smo ušli s 20-ak stupnjeva u plusu. Diljem Hrvatske rušili su se temperaturni rekordi, a slično vrijeme nastavit će se i sljedećih dana.
“Ovako toplo će nam ostati sve do srijede, a onda će se prema nama sa zapada spustiti jedna duboka dolina za sjevera Europe i donijeti nam jedan hladan zrak uz koji ćemo se vratiti minusima i snijegu u gorju”, rekla je Damjana Ćurkov Majaroš, RTL-ova meteorologinja.
Što se tiče istoka Hrvatske, danas će nam najviša dnevna temperatura biti 11°C, slično će biti i sutra, a najtoplije bi trebalo bit u srijedu kad nam se prognozira proljetnih 15 Celzijevaca.
Od četvrtka, gore najavljeno zahlađenje, stiže i do Slavonije i Baranje. Jutarnja temperatura trebala bi biti 1°C, a najviša dnevna 7°C. Od petka nam stižu jutarnji minusi od -4°C, a najviša dnevna temperatua bit će oko nule. Slično vrijeme će se nastaviti i za vikend.
Hoće li biti snijega? Pa u trenutnim prognozama postoji mogućnost padalina u subotu, nedjelju i najviše u ponedjeljak. Ali hoće li se to uistinu i ostvarit, pričekajmo još koji dan…

Pratite nas na društvenim mrežama!