Odluka o Đokoviću u nedjelju, pritvoren je na tajnoj lokaciji

Još uvijek se ne zna što će biti s Novakom Đokovićem. U petak ujutro odbijena mu je viza. Održano je ročište na Saveznom sudu na kojem je odlučeno da će saslušanje biti u nedjelju u 9.30 po lokalnom, odnosno u 23.30 u subotu po srednjoeuropskom vremenu. Teniski broj 1 pritvoren je na tajnoj lokaciji, “kako bi se osigurala sigurnost i izbjegao medijski cirkus”. Australske naslovnice poslale su žestoke poruke prema Đokoviću.

Nakon odluke ministra za imigraciju Alexa Hawkea da se Đokoviću ukine viza, on se nada da bi Savezni sud mogao presuditi u njegovu korist i omogućiti mu nastup na Australian Openu. 

Obavio je razgovor s imigracijskim vlastima u subotu rano ujutro po lokalnom vremenu, a nakon toga su odvjetnički timovi Novaka Đokovića te pravnici državne Victoria na Saveznom sudu pred novim sucem Davidom O’Callaghanom, na ročištu raspravljali o proceduri.

Odvjetnički tim Novaka Đokovića zatražio je više sudaca na sutrašnjem saslušanju, a odvjetnik države Victoria s time se nije složio.

Još nije poznato kakva će biti odluka po tom pitanju. 

Zna se da će saslušanje biti u subotu od 23.30 po srednjoeuropskom, odnosno u 9.30 u nedjelju po lokalnom vremenu. 

CNN javlja da je Đoković zadržan od strane australskih vlasti. Bit će pritvoren na tajnoj lokaciji do saslušanja.

Tako je dogovoreno u petak, kako bi se osigurala sigurnost teniskog broja 1 i spriječio “medijski cirkus”. 

Ne pobijedi li u ovom sudskom procesu, Đokoviću prijeti deportacija i zabrana ulaska u zemlju u razdoblju od iduće tri godine. 

Prema članku Zakona o migracijama, u skladu s kojim je ministar iskoristio svoje ovlasti za ukidanje vize, Đoković tri godine ne bi mogao osigurati vizu, osim u neupitnim okolnostima koje su važne za interes Australije.

Dobije li na Saveznom sudu, u ponedjeljak će na teniski teren.

Izvor: hrt

Foto: đoković/facebook

im/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!