Poziv na radionicu „Modeli popularizacije vatrogastva“ u Svetom Petru Orehovcu

Bilo da ste u vatrogastvu profesionalno, dobrovoljno ili bilo da ste zainteresirani za temu vatrogastva općenito, dođite 13. siječnja s početkom u 19:00 sati u Društveno kulturni centar u Svetom Petru Orehovcu. Dipl. ing. Anita Čolak iz Hrvatske vatrogasne zajednice održat će radionicu na temu „Modeli popularizacije vatrogastva“. 

U sklopu radionice razmatrat će se načini promocije vatrogastva i njegovanje protupožarne kulture građana. U drugome dijelu radionice fokus će biti na motivaciji i uključivanju mladih u preventivnom djelovanju zaštite od požara. Dobrovoljna vatrogasna društva imaju cilj uključiti što većih broj mladih, jer se kroz priključivanje vatrogascima kod najmlađih razvija osjećaji empatije, odgovornosti, djeca se uče timskome radu te pri tome razvijaju motoriku. Mnoga djeca sanjaju da će jednog dana postati vatrogasci, a taj san mogu ostvariti već u djetinjstvu upisivanjem u članove vatrogasnih mladeži svojih lokalnih dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Sudjelovanje na radionici u potpunosti je besplatno, uz obvezno pridržavanje svih epidemioloških mjera. Zbog ograničenog broja mjesta, molimo da Vaš dolazak najavite na e-mail adresu kud.prigorec1@gmail.com

Radionica „Modeli popularizacije vatrogastva“ sufinancirana je sredstvima Europskog socijalnog fonda, unutar projekta „Kuća ideja – prostor zajedništva“ čiji je nositelj Kulturno umjetničko društvo Prigorec Sveti Petar Orehovec. Ciljevi projekta su formiranje kulturnog centra u Općini Sv. Petar Orehovec, osmišljavanje kulturnih programa koji će se odvijati u centru u koordinaciji partnerskih udruga te stvaranje modela sudioničkog upravljanja u suradnji općine i udruga.  Partneri na projektu su Općina Sveti Petar Orehovec, Vatrogasna zajednica Općine, Likovna udruga Prigorje Art, Povijesno društvo Sv. Petar Orehovec, Udruga uzgajivača konja Hrvatski toplokrvnjak i Udruga vinogradara i vinara “Sveti Vinko”. Voditeljica projekta je Ana-Marija Petric Vlah, a koordinatorica Društveno-kulturnog centra Barbara Vugrinec. 

Ovim putem KUD Prigorec upućuje poziv članovima navedenih udruga te zainteresiranoj javnosti na održavanje osme od predviđenih deset radionica Vatrogasne zajednice Općine Sveti Petar Orehovec pod nazivom „Od prevencije do intervencije: DVD primjer društvene kohezije“. 

Pozivnica_modeli-popularizacije-vatrogastva_13.01.

Sadržaj ovog poziva isključiva je odgovornost KUD-a Prigorec.

Pratite nas na društvenim mrežama!