Sve je lako kad si mlad – literarni natječaj za mlade do 18 godina

Smatrajući kako je potrebno mladima dati prostor za literarno promišljanje o temama koje ih zaokupljaju, nakladnička kuća V.B.Z. pokrenula je književni natječaj “Sve je lako kad si mlad?” za kratku priču za mlade do 18 godina, koji traje do 31. siječnja 2022. godine.

Natječaj je inspiriran knjigom autorice Linn Skåber i ilustratorice Lise Aisato “Mladima”.

 Norveška spisateljica i glumica Linn Skåber razgovarala je s mladima o životu, prištićima, osjećajima, miru, čežnji…

Prikupljene materijale iskoristila je za pisanje malih tekstova o velikim temama – iz perspektive mladih. Smatrajući kako je vrijeme da mladi dobiju prostor i sami odgovore na sva ta pitanja, pokrenut je natječaj za kratku priču za mlade “Sve je lako kad si mlad?”.

Deset priča koje ulaze u uži izbor za nagrade bit će u ponedjeljak 7. veljače objavljene na mrežnoj stranici V.B.Z-a, a tri najbolje među njima bit će objavljene 15. veljače na svečanom proglašenju u V.B.Z-ovoj knjižari u Zagrebu. Autore/autorice tri najbolje priče očekuju i bogati pokloni te paketi iznenađenja.

Ako voliš pisati i želiš svoje misli pretočiti u kratku priču, bilo da je riječ o crtici iz tvog života, života tvog prijatelj ili člana obitelji ili je riječ o fiktivnoj priči, reci nam kako je to biti mlad/mlada u ovim neobičnim, pandemijskim godinama. Zabrinjavaju li te klimatske promjene? Imaš li TikTok? Čime se želiš baviti kad odrasteš? Temu shvati onoliko široko koliko želiš, a mi se veselimo tvojoj priči!”, poručuju organizatori.

Škole.hr

Foto: pixabay.com

Pratite nas na društvenim mrežama!