Umro je predsjednik Europskog parlamenta David Sassoli

Predsjednik Europskog parlamenta, talijanski socijaldemokrat David Sassoli, preminuo je u noći s ponedjeljka na utorak u Italiji, u 65. godini, objavio je njegov glasnogovornik.

“David Sassoli preminuo je 11. siječnja u 1:15 ujutro u CRO (onkološki referentni centar) u Avianu, Italija, (sjeverno od Venecije), gdje je bio hospitaliziran” od kraja prosinca, objavio je na Twitteru Roberto Cuillo, glasnogovornik Davida Sassolija. “Datum i mjesto sprovoda bit će objavljeni u idućim satima”, dodao je. Cuillo je ranije jučer objavio da je Sassoli hospitaliziran od 26. prosinca “zbog ozbiljnih komplikacija zbog disfunkcije imunološkog sustava” te najavio da se otkazuju sve službene aktivnosti predsjednika EP-a.

Sassoli je u prošlosti bolovao od leukemije i ove je jeseni već bio hospitaliziran zbog upale pluća te je nekoliko tjedana bio udaljen od Europskog parlamenta.

Bivši novinar, voditelj televizijskih vijesti u Italiji prije nego što se okrenuo politici, David Sassoli bio je na čelu parlamenta u Strasbourgu od 2019. Mandat mu je završio ovog mjeseca, na polovici mandata petogodišnjeg zakonodavnog tijela.

Izvor: telegram.hr
Foto: wikipedia

Pratite nas na društvenim mrežama!