Koncert iznenađenja HPD-a Kalnik povodom Dana Grada

Hrvatsko pjevačko društvo Kalnik nastavlja s tematskim koncertima o Danu Grada, pa će već 29. travnja s početkom u 20 sati u Velikoj dvorani Hrvatskog doma održati koncert iznenađenja s poznatim gostima – solistima. Bit će to peti takav koncert nakon tema “Tko pjeva zlo ne misli”, “Večer balada i šlagera”, “Zbor u rock obradama” i “Koncert filmske glazbe”.

Trećeg dana mjeseca lipnja sudjelovat će na Županijskom susretu zborova i vokalnih sastava u Đurđevcu, a koji je kvalifikacija za državno natjecanje, a koje će se ove godine ponovno održati uživo i to 24. i 25. rujna u Poreču i Vrsaru.

Ono što posebno raduje zbor jest sudjelovanje na Ohridskom međunarodnom festivalu u Sjevernoj Makedoniji u listopadu, na kojem je prošle godine sudjelovao i Gradski tamburaški orkestar iz Križevaca.

“Bez obzira na smanjeni sastav, zbor čine i dalje iskusni i dugogodišnji članovi i na svu sreću to nije umanjilo kvalitetu, a ni intenzitet rada sto dvadeset i dvije godine starog pjevačkog društva u Križevcima. Naprotiv, zbor uvježbava skladbe jednake težine i nadamo se da će takav rad zadržati. Bit će nam drago da jednom kad se do kraja primiri situacija, ponovno zapjevamo u većem broju kao u stara vremena, ali ne damo se – tradiciju zborskog pjevanja u Križevcima treba održati u svim okolnostima”, poručuje trideseti dirigent u povijesti HPD-a “Kalnik”, Ozren Bogdanović.

Izvor: HPD Kalnik, Foto: rkž

Pratite nas na društvenim mrežama!