Križevci ugostili Telemach Dan sporta

Trg Antuna Nemčića u Križevcima je u petak postao pravi sportski poligon.

Svečani program otvaranja Telemach Dana sporta započeo je paljenjem plamena koji su donijeli mali križevački sportaši zajedno s Viktorom, maskotom Plazma Sportskih igara mladih. Najmlađe sugrađane pozdravili su Sandro Novosel,procelnik Upravnog odjela za odgoj,obrazovanje,kulturu,sport,socijalnu skrb,nacionalne manjine i turizam,  Branko Zorko, tajnik Zajednice sportova Županije i Tomislav Gudić, direktor natjecanja Plazma Sportskih igara mladih.

Sportsko- edukativni dan okupio je više od tisuću osnovnoškolske djece koja su se natjecala u graničaru i atletici. Najbolje ekipe i najbrži trkači izborili su plasman na državnu završnicu Telemach Dana sporta koja će se održati sredinom srpnja u Splitu.

Sudionicu su uživali u sjajnom programu, a organizirana je i humanitarna utrka za udrugu Maslačak.

‘’Plazma Sportske igre mladih uz propagiranje sporta i sportskog načina života svjesne su utjecaja i odgovornosti koje imaju prema svojim sudionicima, a to je pomoći im da se razviju u odgovorna pojedince našeg društva koji će promicati poticanje različitosti i inkluziju. Telemach Danom sporta dajemo dodatni poticaj djeci da postanu još bolji sportaši’’ – istaknula je Tihana Butorac iz Plazma Sportskih igara mladih.

Najspretnija u graničaru za godište 2013. i mlađi bila je ekipa Lavovi u 2011. i mlađi Vatreni dok su najbrži trkači: Klara Rađa, Marko Pupovac, Toma Prepolec i Masa Pećarić koji su zasluženo osvojili zlatne medalje.

U sklopu okruglog stola projekta ‘’Zdrav život za sve’’ AK Križevci predstavljeni su rezultati projketa. Plazma Sportske igre mladih, uz Grad Križevce i udrugu Maslačak, jedan su od partnera projekta. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u ukupnoj vrijednosti 1.773.800,00 kuna, a EU financiranje iznosi 1.507.730,00 kuna.

Telemach Dan sporta ove godine održat će se u 26 gradova u svim županijama Hrvatske. Projekt je koncipiran na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja stavlja u drugi plan.

‘’Globalni problem nedovoljne fizičke aktivnosti djece dodatno je uzeo maha uslijed pandemije pa je danas više nego ikada prije djecu i mlade potrebno poticati na bavljenje sportom. Osim dobrobiti za njihovo fizičko zdravlje, kretanje i aktivan način života pridonose boljem mentalnom zdravlju i izgradnji društvenih vještina pa smo u Telemachu ponosni što smo drugu godinu za redom dio ove najveće amaterske sportske manifestacije u Europi. Ozbiljno shvaćamo odgovornost prema zajednici, naročito prema djeci i mladima te ih, osim promicanjem druženja i zdravog načina života, dodatno želimo senzibilizirati po pitanju ključnih društvenih vrijednosti poput tolerancije i uvažavanja različitosti te timskog duha’’ istaknula je Andrea Šalinović, Event & Sponsorship koordinator Telemach Hrvatska.

Otvorene su prijave za sve sportske discipline Plazma Sportskih igara mladih: Tommy turnir u malom nogometu, Coca-Cola Cup u nogometu, HEP rukometni turnir, Kinder turnir u uličnoj košarci, odbojci na pijesku, odbojci, Fide turnir u šahu, stolnom tenisu, Hrvatska pošta Cup u tenisu) Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom. Prijave su otvorene na: www.igremladih.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!