KUD Prigorec iz Svetog Petra Orehovca putuje na državnu smotru folklora

U Svetom Petru Orehovcu, 18. lipnja 2022. održana je 24. Županijska smotra izvornog i koreografiranog folklora. Organizator smotre bila je Županijska zajednica kulturno-umjetničkih udruga, a domaćini smotre članovi KUD-a „Prigorec“ Sveti Petar Orehovec.
Smotra se održala pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačka Županija, a medijski su je popratili lokalni mediji.
U ime Županijske zajednice kulturno-umjetničkih udruga, sve prisutne sudionike i posjetitelje pozdravila je Nada Šešić. Pohvalila je dolazak grupa na smotru te istaknula da se ne moramo brinuti za opstanak kulturnog amaterizma zbog svih vrijednih i talentiranih ljudi koji čuvaju našu kulturnu baštinu i promoviraju svoja mjesta, Općine i Županiju unutar i izvan granica Hrvatske.
Načelniku Općine, Franji Poljaku i domaćinima iz Svetog Petra Orehovca zahvalila je na domaćinstvu, sudionicima zaželjela uspješan nastup i otvorila Smotru.
U programu je sudjelovalo 250 plesača i svirača iz 9 Udruga, a sudjelovali su:
KUD „Petar Preradović“-Đurđevac, KUD „Rudar“ -Glogovac, KUD „Prigorje“- Križevci,
DIF Koprivnički Ivanec, KUD „Srce“- Koprivnica, KUD „Tomislav“ -Sveti Ivan Žabno,
KUD „Prigorec“- Sveti Petar Orehovec, HFD „Sesvečice“ -Podravske Sesvete i Udruga „Prekodravski zvon“ -Gola .

Odlukom Prosudbene komisije Hrvatskog sabora kulture, dr.sc. Tvrtko Zebec, Zrinka Posavec i Vesna Peršić Kovač, Županiju će 27. kolovoza 2022. na 29 . Susretu hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina u Županji predstavljati KUD „Petar Preradović“ iz Đurđevca u kategoriji koreografiranog folklora i KUD „Prigorec“ Sveti Petar Orehovec u kategoriji izvornog folklora.
Na 57. Vinkovačkim jesenima 18. rujna 2022. predstavit će nas KUD „Prigorje“- Križevci, a predstavnika Županije za sudjelovanje na 56. Đakovačkim vezovima Selektori nisu odabrali.

Pratite nas na društvenim mrežama!