Održana je XXIV županijska smotra izvornog i koreografiranog folklora

KUD Prigorje Križevci nastavlja svoj niz uspjeha, svake godine na smotre donosi nešto novo, pokazujući time da je baština  Križevačkog Prigorja neiscrpan izvor  koji se nikako ne smije prestati crpiti.

Osim svih divnih komentara najljepši je svakako onaj Zrinke Posavec koja je za KUD Prigorje rekla da  bi izvedbu KUD-a  trebalo pustiti svakog dana prije Dnevnika na Tv da se vidi kako izgleda izvorna skupina i prenesu tu vedrinu i energiju kojom zrače.

U nedjelju 19.lipnja 2022.g. u sportskoj dvorani Osnovne škole Sveti Petar Orehovec održana je XXIV županijska smotra izvornog i koreografiranog folklora.

Organizator događanja je Zajednica kulturno – umjetničkih udruga Koprivničko – križevačke županije a domaćin KUD „Prigorec“ – Sveti Petar Orehovec.

Iako su brojna društva u osipanju i nestajanju, s obzirom da  posljednje dvije godine brojna društva nisu provodila svoje aktivnosti, smotra je ipak okupila devet društava iz područja Koprivničko – križevačke županije, koja su svoj trud i rad pokazali ispred prosudbene komisije sastavljene od selektora Hrvatskog sabora kulture :  Tvrtka Zebec, Zrinke Posavec i Vesne Peršić Kovač.

Komisija je pohvalila sve sudionike i čestitala im što njeguju i čuvaju baštinu i ne odustaju usprkos svim izazovima.

Najboljim društvima u kategoriji izvornog folklora proglašena su KUD „Prigorec“ – Sveti Petar Orehovec koji će ove godine predstavljati županiju na državnim susretima u Čakovcu te KUD „Prigorje“ Križevci koje će Koprivničko – križevačku županiju predstavljati na Vinkovačkim jesenima.

Najuspješnije društvo u kategoriji koreografiranog folklora proglašeno je KUD „Petar Preradović“ iz Đurđevca, koje će Koprivničko – križevačku županiju predstavljati na državnim susretima.

KUD Prigorje Križevci

Foto: Renata Lusavec, Ivan Vinković

Pratite nas na društvenim mrežama!