Oskarovac Ivan Vujčetić borit će se za mjesto na Međunarodnoj prirodoslovnoj olimpijadi

Među učenicima u Hrvatskoj koji su prepoznati kao najuspješniji u pojedinim predmetima te osvojili prva mjesta na državnim natjecanjima je i učenik 8. razreda Osnovne škole Ljudevita Modeca Ivan Vujčetić.

Primio je nedavno nagradu Oskar znanja  kao najveće priznanje učenicima u Hrvatskoj zbog osvojenog prvog mjesta na državnom natjecanju.

“I ove školske godine pronašla se grupa učenika entuzijasta koji su polazili dodatnu nastavu fizike, vrijedno rješavali probleme i pokuse iz fizike, a Ivan se istaknuo među njima kroz natjecanja koja smo prošli, od školske, županijske do državne razine. Posvetili smo puno pažnje eksperimentalnom radu i Ivan je to odradio savršeno ” – ističe Ivanova mentorica, prof. Anica Hrlec.

Ivan otkriva da je krenuo na puno natjecanja, čak 4-5, ali je počeo sve više rješavati fiziku

“Inače mi je u nižim razredima matematika bila predmet broj jedan, ali mi se sada fizika svidjela i to je odlično ispalo. Za Oskara znanja sam saznao preko interneta i dobiti tu nagradu bilo je stvarno velika čast i veliki uspjeh. Trudom i radom se i to može ostvariti. Dolazio sam u školu i preko praznika, rješavao zadatke i kod kuće prije natjecanja tako da je bilo potrebno puno odricanja, ali došao je i uspjeh.” – kaže Ivan Vujčetić.

Osim što je primio ovu prestižnu državnu nagradu, Ivan je pozvan i na testiranje za Međunarodnu prirodoslovnu olimpijadu mladih (IJSO – International Junior Science Olympiad) gdje će se, uz još šezdesetak pozvanih učenika, boriti za mjesto na olimpijadi. Prvo testiranje održati će se u listopadu, a birat će se najboljih šestero učenika koji će predstavljati Hrvatsku.

Nakon osnovnoškolskog obrazovanja Ivan nastavlja školovanje u križevačkoj Gimnaziji Ivana Zakmardija Dijankovečkoga, prirodoslovno-matematički smjer gdje će stjecati nova znanja. 

“Radujem se onome što me očekuje i želim predstavljati Hrvatsku na olimpijadi. Nadam se da ću uspjeti u tome – kazao nam je na kraju uspješni fizičar Ivan Vujčetić.

ji/radiokrizevci.hr

foto: A. Hrlec, RKŽ

Pratite nas na društvenim mrežama!