Paulina Aleksa, dobitnica Oskara znanja uspješno usklađuje obaveze u dvije škole

Paulina Aleksa mlada je glazbenica, učenica petog razreda Glazbene škole Alberta Štrige i odlična učenica sedmog razreda Osnovne škole Ljudevita Modeca. Za svoj vrijedan trud nagrađena je priznanjima, a najnovije je Nagrada Oskar znanja, najveće priznanje učenicima u Hrvatskoj.

Kako je zavoljela ozbiljnu glazbu?

“Na televiziji sam vidjela jedan orkestar s raznim instrumentima. Pogotovo mi se svidio jedan zvuk, a to je bio klarinet. Odlučila sam se probati i roditelji su me podržali u tome. ” – ispričala nam je Paulina o svojim počecima sviranja.

Nastupala je u početku u Glazbenoj školi Alberta Štrige i Hrvatskom domu, a zatim i na raznim natjecanjima: u Novom Marofu, Jastrebarskom, međunarodnom natjecanju gdje je osvojila treće mjesto,

županijskom natjecanju te ove godine na državnom natjecanju gdje je osvojila prvo mjesto.

“Trema je malo prisutna, ali izgubi se nakon nekoliko nastupa i vježbanja. Mora vladati samopouzdanje. Velika podrška su mi nastavnici, prof. Jelena Stanković, Dijana Ivezić i Saša Kiralj kojima želim zahvaliti na svemu što su mi pružili da budem dobra glazbenica” – kaže Paulina. 

Nagradu Oskar znanja dobila je za osvojeno prvo mjesto na 60. Državnom natjecanju u Jastrebarskom.

“Nisam mogla vjerovati da sam osvojila prvu nagradu s najviše bodova.

Sviram i u Gradskom puhačkom orkestru Križevci, idem na seminare, bila sam u Bjelovaru, idem i u Viroviticu. Radujem se uvijek novim nastupima i natjecanjima koja će uslijediti u idućoj godini.” – kaže Paulina.

Uspješno usklađuje i glazbenu i osnovnu školu. Kaže:

“Mora se redovito učiti za školu i redovito vježbati sviranje, pa se onda sve stigne. Treba dobro rasporediti vrijeme, a kada radim ono što volim, nije mi teško” – izjavila nam je na kraju Paulina Aleksa.

 ji/radiokrizevci.hr 

foto: OŠ Ljudevita Modeca, RKŽ

Pratite nas na društvenim mrežama!