Poznati gradovi i stadioni za Svjetsko prvenstvo 2026.

Na svečanosti u Rockefeller centru u New Yorku Međunarodna nogometna federacija (FIFA) je predstavila 16 gradova koji će biti domaćini Svjetskog nogometnog prvenstva 2026. godine.

Svjetsko prvenstvo 2026. prvi put će se održati u tri zemlje, a domaćini će biti SAD, Kanada i Meksiko.

Prvi put na turniru će nastupiti čak 48 reprezentacija, čak 16 više nego ove godine na Svjetskom prvenstvu koje će ugostiti Katar.

SP će se igrati u 11 američkih gradova (Atlanta, Boston, Dallas, Kansas City, Los Angeles, Miami, Houston, New York//New Jersey, Philadelphia, San Francisco, Seattle), dva kanadska (Toronto, Vancouver) i tri meksička grada (Guadalajara, Mexico City, Monterrey).

– Prošli smo dug put u odabiru ovih 16 gradova. Ovo je povijesni dan za spomenute gradove, sva tri nogometna saveza, ali i FIFA-u, kazao je predsjednik krovne nogometne organizacije Gianni Infantino.

U konkurenciji su bili i Cincinnati, Denver, Edmonton, Nashville, Orlando i Washington D.C. / Baltimore, no oni su otpali.

Predsjednik FIFA-e je najavio kako će se prilikom slaganja gradova domaćina po skupinama razmišljati o udaljenostima, jer su neki gradovi udaljeni i više od 4.000 kilometara.

Izvor: hrt

Foto: pixabay

Pratite nas na društvenim mrežama!