U srpnju uživamo uz 4. Križevačko likovno ljeto

Od 4. srpnja pa sve do 26.srpnja očekuje nas Križevačko likovno ljeto – likovni i edukativni program koji uključuje stvaralaštvo sugrađanki i sugrađana, vrijednih i kreativnih Križevčanki i Križevčana, koji se amaterski ili profesionalno bave likovnim izričajem te njeguju kulturu stvaralaštva. Program je prve godine omogućen uz potporu dobre volje Križevčanki i Križevčana, a već sljedeći održan je uz potporu Grada Križevaca, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske te Koprivničko-križevačke županije. Poklon je svim sugrađanima i posjetiteljima Grada Križevaca.

Cilj ovog programa je obogatiti kulturnu ponudu grada u ljetnim danima i pružiti sadržaj koji će skratiti i obogatiti vrijeme između doručka i ručka, predstaviti bogate likovne aktivnosti kojima su posvećeni naši sugrađani te im pružiti mogućnost da sa svima podijele svoje kreativno iskustvo, a istovremeno prezentirati i promovirati bogatstvo muzejskih zbirki i fundusa muzeja, stvaralaštvo gostujućih umjetnika i različitost suvremenih umjetničkih pristupa. Ovogodišnje, četvrto izdanje Križevačkog likovnog ljeta nosi naziv “Studentski mix”, a ponovno donosi recentno stvaralaštvo koje ove godine apostrofira studentski umjetnički rad tri mlade Križevčanke koje su svoje obrazovanje nastavile u Zagrebu (Marta Katavić i Zrinka Zagorec) i Rijeci (Marija Konfic), a čija djela ćete moći razgledati u Likovnoj galeriji i Atriju.

Križevačko likovno ljeto započinje izložbom iz fundusa, predstavljanjem donacije koju je Gradskom muzeju Križevci u rano proljeće 2022. ustupio gospodin Željko Hlebec, strastveni zaljubljenik u planine i prirodu, fotograf i novinar, kroničar križevačke povijesti i kulturnog razvoja Grada Križevaca, inženjer koji je za svoj rad zaprimio brojne nagrade struke. Program se nastavlja prodajnom prezentacijom publikacija u izdanju Gradskog muzeja koje su iz godine u godinu sve bogatije reprodukcijama, fotografijama i stručnim tekstovima, a dizajn nekih potpisuju priznati hrvatski dizajneri poput Borisa Greinera i Studija Rašić+Vrabec.

Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju već tradicionalno postaje dio programa manifestacije, ali i partner koji će ove godine uz svečanost predstaviti vrijedan rad Centra. Recentnim radovima u tehnici pirografije ove godine predstavit će se Križevčanin Rudolf Karre. Na mladima svijet ostaje pa svake godine u program uključujemo učenike i učenice osnovnih škola koji iskažu interes prema likovnosti i umjetnosti svojim dojmljivim opusom, tako nam se ovo godine svojim nadrealnim “Čudnim slikama” predstavlja učenica 6. razreda Tena Garvanović. Nezaobilazno je predstavljanje i program radionica članica i članova Križevačkog likovnog kruga Križevci uz profesora Zorana Homena gdje se i ove godine donose recentne radove kao i radove nastale na radionicama juniora članova KLK-a. Na kraju mjeseca za dugo toplo ljeto poslat ćete svoju razglednicu nastalu na radionici asamblaža Lilipjer i publikacije Josipa Petrlića Pjera.

Svi programi Križevačkog likovnog ljeta su besplatni!

Pratite nas na društvenim mrežama!