Odred izviđača “Kalnik” vratio se sa Smotre

“Prošla objava završila je s CZ Pionirstvo pa ćemo sada nastaviti. Idući dan poslali smo dvije ekipe na državnu izviđačku olimpijadu dok je ostatak sudjelovao u raznovrsnom programu Festivala vještina za život. Poletarci su večer proveli uz zajedničku logorsku vatru dok su izviđači sudjelovali na zatvaranju Olimpijade. Ekipama je ovo bila prva Olimpijada te smo ponosni na njih što su sudjelovali, a na nagradu nismo niti ciljali.
Nedjelja je poslužila kao dan za odmor. Nekoliko članova otišlo je na misu, a ostali su se pripremali za međupatrolno natjecanje koje smo proveli isto poslijepodne. Na ručku nam se pridružio Steve Morton kojem su izviđači mogli postaviti brojna pitanja. Dan smo završili međunarodnom večeri u centru Lovinca. Ostale dane naše su patrole obišle sljedeće centre znanja: pionirstvo, program na vodi, biciklizam, preživljavanje te rad za zajednicu. Nemamo sve evidentirano fotografijama jer najbolji trenuci ostaju nezabilježeni fotoaparatom. Strogi odmori često su prolazili uz igru s izviđačima iz obližnjih logorskih krugova, čitajući slikovnice i romane ili uz omiljeno spavanje u hladu na šatorskom krilu. Nekoliko večeri ugostili smo prijatelje iz obližnjih logorskih krugova i uživali u zajedničkom programu uz logorsku vatru.
Smotra je službeno završila uz ceremonijal zatvaranja (4. kolovoza) nakon kojeg smo ostali na vatrometu i koncertu. Zadnje dane proveli smo u rušenju logora te smo se kući vratili prepuni novih doživljaja.” – odred izviđača “Kalnik”

(OdredizviđačaKalnik)

Pratite nas na društvenim mrežama!