U Gradskom muzeju Križevci još do 3. rujna može se pogledati izložba radova Marte Katavić i Zrinke Zagorec

U Likovnoj galeriji Gradskog muzeja Križevci još do 3. rujna može se pogledati izložba radova studentica Marte Katavić i Zrinke Zagorec. Podsjećamo, ova izložba otvorena je sredinom srpnja. Evo nekoliko riječi o autoricama kako bi vas zainteresirali da posjetite izložbu:

Marta Katavić, studentica slikarstva, svoj istraživački pristup i rad posvetila je slikarstvu u kojem se prepoznaje jedinstven slikarski rukopis. Martine slike čine tematske cjeline koje, kako samostalno, tako i postavljene zajedno, pričaju nam dobro znane priče o djeci u igri i druženju. No, djeca su na Martinim slikama ipak jedinstvena kako u svojoj igri, tako i atmosferi u koju ih ova mlada slikarica postavlja. U svojoj igri, ona su nam okrenuta leđima ili potpuno koncentrirana na trenutak, suptilno uživajući u kolorističkoj kompoziciji transparentnih, akvarelno podslikanih podloga. Dojmljivog formata Martine slike doista nas na trenutak vrate u djetinjstvo, a već sljedeći uživamo kao da smo i sami u slici.

Zrinka Zagorec svojim profinjenim pristupom svemu što stvara na studiju dizajna, realizirala je mnoga zanimljiva i vrijedna dizajnerska rješenja, objekte i predmete koje bismo vrlo lako mogli uskoro zateći na tržištu. Dizajn je slojevita i zahtjevna disciplina jer iziskuje više različitih vještina koje nisu uvijek nužno likovne, pa se i Zrinka na izložbi predstavlja s više različitih manjih ili većih projekata. No, osim dizajna, Zrinka predstavlja i svoj fotografski rad. Fotografije otkrivaju autorične intimne prostore i ljubav prema umjetnosti koju rado dijeli s obitelji i prijateljima bilježeći zajedničke trenutke i prostore, a one pak prkose svojom slobodom onim strogim linijama na tehničkim prikazima ili objektima.

Ove dvije mlade umjetnice tek su zakoračile na umjetničku, likovnu i dizajnersku scenu, a već imaju zavidne uspjehe. Upravo ovom izložbom želi se predstaviti najrecentnije kako bi križevačka publika mogla vidjeti i pratiti umjetnički razvoj te uživati u djelima Marte Katavić i Zrinke Zagorec.

Izložba radova Marte Katavić i Zrinke Zagorec u Likovnoj galeriji Gradskog muzeja Križevci može se razgledati kao što smo rekli do 3. rujna od 10-13 sati, a subotom od 10-12 sati.

Pratite nas na društvenim mrežama!