Večeras jazz spektakl u Klubu kulture!

Klub kulture Vas poziva na križevački jazz spektakl danas, 7. kolovoza s početkom u 20:00h gdje će nastupiti Vid Jamnik – Ratko Zjača European Quartet.

Ovogodišnji Križevci Jazz program obogatit će četiri renomirana glazbenika – Vid Jamnik na vibrafonu, Ratko Zjača na gitari, Martin Đakonovski na kontrabasu i Jože Zadravec na bubnjevima.

Suradnja ova četiri izvanredna umjetnika dovodi do zapanjujućih rezultata u smislu zvuka i aranžmana, začinjenih ritmičkim idejama, teksturom i prostorom. Umjetnički entuzijazam, strast, intenzitet i toplina mogu se doživjeti u svakom trenutku njihovog nastupa uživo predstavljajući inspirativnu i ugodnu snagu originalnih skladbi.

Vođa kvarteta je mladi slovenski vibrafonist Vid Jamnik, čiji rad oduševljava publiku i izvan granica Slovenije, a koji spada u red najtalentiranijih mladih glazbenika u ovom dijelu Europe. Unatoč svojoj mladoj karijeri, već je svirao s mnogim poznatim jazz imenima. Ostali članovi benda su svi renomirani, svestrani i vrlo traženi glazbenici, često uvršteni kao jedni od najboljih na svojim instrumentima.

Genijalni vibrafonist Vid Jamnik kojeg je osobno Boško Petrović nazvao svojim nasljednikom sada živi i radi u NYC, a nedavno je izabran u finale 5 najboljih mladih europskih jazz glazbenika od strane Europske jazz federacije sa nagrađivanim internacionalnim gitaristom i kompozitorom Ratkom Zjačom iza kojeg stoji velika internacionalna diskografija. U novom kvartetu zajedno sa Martinom Đakonovskim koji je snimio više od 150 jazz i world music CD-a i instrumentalistom i producentom Jožom Zadravecom u Klubu kulture izvesti će odabrane autorske kompozicije svojih članova u kombinaciji s preuređenim napjevima iz standardnog jazz repertoara.

Ulaz je slobodan.

(UdrugaKVARK)

Pratite nas na društvenim mrežama!