Zabilježene tri prometne nesreće, jedna osoba lakše ozlijeđena

Prometna nesreća s ozlijeđenom osobom
 
Jučer, 11. kolovoza, oko 12.40 sati, u Koprivnici u Ulici Miklinovec 60-godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom Toyota koprivničke registarske oznake. Izlaskom iz raskrižja s kružnim tokom prometa nije se uvjerila da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ne vodeći pritom računa o položaju vozila te o smjeru i brzini kretanja vozila, uslijed čega je vozilom udarila u bicikl kojim je upravljala 16-godišnja vozačica, koja se kretala obilježenom biciklističkom stazom te dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza preko kolnika Ulice Miklinovec gdje ne postoji označena biciklistička staza preko kolnika, nije zaustavila bicikl i gurala ga, već se uključila u promet prelaskom kolnika preko obilježenog pješačkog prijelaza upravljajući biciklom, a da se nije uvjerila da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Vozačica bicikla je lakše ozlijeđena. Protiv obje vozačice će biti pokrenut prekršajni postupak u domeni njihove prekršajne odgovornosti.
 
Prometne nesreće s materijalnom štetom
 
Jučer, 11. kolovoza, oko 10.35 sati, u Križevcima u Ulici Petra Zrinskog 68-godišnji vozač upravljao je teretnim automobilom Mercedes koprivničke registarske oznake. Prilikom nepropisnog prestrojavanja u drugu prometnu traku vozilom je udario u osobni automobil Toyota križevačke registarske oznake, kojim je upravljao 65-godišnji vozač. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću će biti pokrenut prekršajni postupak.
 
Jučer, 11. kolovoza, oko 11.15 sati, u mjestu Miholec 60-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Mercedes križevačke registarske oznake. Dolaskom do raskrižja oduzeo je prednost prolaska teretnom automobilu Ford križevačke registarske oznake, kojim je upravljao 31-godišnji vozač te je došlo do sudara dvaju vozila. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću će biti pokrenut prekršajni postupak. 

Pratite nas na društvenim mrežama!