Mjesecni Horoskop – studeni 2018.

Ovan (21.3.-20.4.) 

Posao: Mnogima će porasti poslovni i financijski apetiti, no želje će često biti u neskladu sa stvarnim mogućnostima. Nesposobnost realnog sagledavanja situacije u kombinaciji s učestalim zastojima, kašnjenjima i odgodama pokazat će se izazovnima prilikom pokretanja novih projekata pa će razdoblje biti mnogo povoljnije za dovršavanje već započetih poslova. 

Ljubav: Biti ćete gladni zabave i društvenih zbivanja pa će više izlaziti, a mnogi će neumjereno trošiti novac na izlaske ili poklone. Samci će biti zaljubljivi i željni pažnje, no skloni idealiziranju, što bi moglo dovesti do razočaranja. 

Zdravlje: Dotjerivanje i uživanje u kozmetičkim tretmanima i kupovanju lijepe odjeće. Neumjerenost u jelu i piću može dovesti do nakupljanja suvišnih kilograma. 

Bik (21.4.-21.5) 

Posao: Uživajte jer poslovne okolnosti bit će povoljne, no do uspjeha ćete doći samo ako zadacima pristupite savjesno i odgovorno. Nemojte odustati ako se suočite s birokratskom ili financijskom preprekom, već pokušajte doći do rješenja. Mnogima se otvaraju poslovni putovi prema inozemstvu, što će označiti novo poglavlje u njihovoj karijeri. 

Ljubav: Ljubavni život bit će izvor zadovoljstva. S partnerom ćete se razumjeti i bez mnogo riječi pa ćete oboje u svakom trenutku znati što onaj drugi misli i osjeća. Vašem zajedničkom životu neće nedostajati zabave i uzbuđenja jer ćete kao par stalno biti aktivni, nalaziti se s prijateljima i obilaziti društvene događaje. 

Zdravlje: Porast energije potaknut će vas da se više bavite sportom, no čuvajte se ozljeda. Ne budete li pazili, mogli biste iščašiti zglob ili ponovno aktivirati neku staru boljku. Ako ste pod stresom, okušajte se u meditaciji. 

Blizanci (22.5.-21.6.) 

Posao:  Nedostatak strpljenja i samokontrole nepovoljno će se odraziti na međuljudske odnose. Pripazite da u naletu ljutnje ne napravite nešto što ćete požaliti. Nije povoljno vrijeme za ulazak u nove suradnje jer je upitno ima li druga strana iskrene namjere. Započinjete li nove poslove, zaštitite se pažljivo sročenim ugovorom. 

Ljubav: Zadovoljstvo će vam biti sve veće. Vašu će pažnju zaokupiti netko tko stanuje u inozemstvu ili često putuje zbog prirode posla, a privlačnost između vas bit će toliko jaka da ćete biti spremni održavati vezu na daljinu. 

Zdravlje: Niste u naponu energije pa vam se preporučuje više odmaranja. Pretjerivanje s nezdravom hranom i slatkišima ugrozit će vam zdravlje, a mogli biste pripaziti na gušteraču i žučni mjehur, stoga pokušajte pronaći mjeru. 

Rak (22.6.-22.7.) 

Posao: Radne aktivnosti zahtijevat će češću komunikaciju s klijentima i suradnicima. Morat ćete im biti stalno dostupni, što će vam stvarati stres jer će vam skretati pažnju sa zadataka koje morate dovršiti. Neki od vas mogli bi raskinuti partnerstvo ili suradnju koja nije ispunila njihova očekivanja, no pripazite da vam to ne nanese štetu. 

Ljubav: Odnos s partnerom varirat će između toplog i hladnog. U jednom ćete se trenutku prepirati oko neke sitnice, a već se u idućem miriti i ponašati kao da se ništa nije dogodilo. Najveći problem bit će nemogućnost uspostave dobre komunikacije pa je to nešto na čemu morate poraditi. Ako vas nešto muči ili vam smeta partnerovo ponašanje, jasno mu to kažite i pokušajte otvorenim dijalogom doći do rješenja problema 

Zdravlje: Ne ignorirajte simptome bolesti u nadi da će se povući sami od sebe. Pravovremeni posjet liječniku uštedjet će vam mnogo truda i muke. Savjetuje vam se da razmislite o odvikavanju od pušenja ili početku dijete. 

Lav (23.7.-22.8) 

Posao: Očekuje vas  porast obaveza, nećete pokleknuti pred stresom. Neće vam biti problem odraditi nekoliko prekovremenih sati ili ponijeti posao sa sobom kući, čime ćete dokazati nadređenima da se mogu u vas pouzdati. Ako ste u potrazi za bolje plaćenim ili zanimljivijim poslom, netko će vam dati ozbiljnu i konkretnu ponudu. 

Ljubav: Bit ćete suviše zauzeti svakodnevnim obavezama i zabrinuti zbog stvari koje su izvan vaše kontrole da biste se posvetili kvalitetnom druženju s voljenim. Ako imate djecu, različiti pogledi na njihov odgoj pokazat će se velikim problemom pa je nužno da postignete dogovor jer biste se u suprotnom oko toga mogli žestoko svađati. Usamljenima će se svidjeti netko s kim poslovno surađuju. 

Zdravlje: Mogli biste osjetiti simptome prehlade, brzo ćete se oporavljati od bolesti. Zaštitit će vas snažan imunitet, a korisnim će se pokazati i optimističan pogled na život. Višak energije istrošite vježbanjem u teretani. 

Djevica (23.8.-22.9) 

Posao: Najviše uspjeha ostvarit će oni koji se bave nekim kreativnim ili umjetničkim poslom. Inspiracija i kreativni zanos omogućit će vam da stvorite djela na koja ćete biti ponosni i koja će pobuditi zanimanje klijenata i kupaca. Bavite li se obiteljskim biznisom, od vas će se očekivati više prilagodljivosti i spremnosti na ustupke. 

Ljubav: Lako ćete započinjati razgovor s neznancima, a netko koga slučajno susretnete toliko će vas privući da nećete odustati dok ne dobijete njegov broj mobitela. Odlazak na piće ispunit će vaša očekivanja i označiti početak uzbudljive ljubavne priče. 

Zdravlje: Pazite se ozljeda i neugodne upale mišića. Krajem tjedna opustite se nekim hobijem ili si priuštite masažu. Nećete se nimalo štedjeti kad je posrijedi tjelesna aktivnost, no mogli biste malo precijeniti svoje mogućnosti. 

Vaga (23.9.-22.10.) 

Posao: Nezadovoljstvo radnim uvjetima potaknut će vas da počnete razmišljati o promjeni posla, no ne donosite važne odluke u afektu. Rastresenost i nepromišljenost zadavat će vam probleme. Morate li obaviti važan i kompliciran zadatak, pažljivo provjerite sve što radite i nastojte izbjeći pogreške. 

Ljubav: Dobro će vam doći malo privatnosti i samostalnosti pa usmjerite energiju u rješavanje stambenog pitanja. Slobodni  bi usamljenost mogla otjerati u naručje nekoga tko za njih nije dobar izbor. Vaš novi odabranik na vas će vršiti loš utjecaj pa biste trebali dobro razmisliti želite li ostati u toj vezi. 

Ljubav: Mogući su manji problemi s tlakom ili probavom, nećete se predavati lošem raspoloženju i crnim mislima. Živjet ćete aktivno, puno se kretati i baviti se sportom pa nećete imati vremena opterećivati se sitnicama. 

Škorpion (23.10.-21.11.) 

Posao: Period pred vama obilježiti će  pojačana komunikacija s klijentima i poslovnim partnerima, no neće sve ići tako glatko. Izbjegnite nesporazume inzistiranjem na detaljima i sve nejasnoće istjerajte na čistac. Mnogi će otputovati na kraći poslovni put, a poznanstvo koje tim putem sklope u budućnosti bi moglo odigrati važnu ulogu u njihovoj karijeri. 

Ljubav: Neće vam nedostajati prilika za zabavu, a pohađanje društvenih okupljanja i koncerata ili obilazak adventskih događanja obogatit će vaš život novim poznanstvima. Svidjet će vam se netko s kim ćete ostvariti sjajnu komunikaciju pa ćete razmijeniti brojeve mobitele i zakazati ponovni susret. 

Zdravlje: Pripazite na grlo, glasnice i općenito na područje vrata. Zaštitite ga od hladnoće i pijte mnogo toplog čaja ako osjetite grlobolju. Kad se osjetite neraspoloženima, počastite se ukusnim obrokom ili kolačem. 

Strijelac (22.11.-21.12.) 

Posao: Ulagat ćete maksimalan trud u posao, a golema energija i entuzijazam pobrinut će se da svaki zadatak obavite besprijekorno. Iako ćete dobro zarađivati, čuvajte se nepromišljenih troškova! Istaknut ćete se ambicioznošću i velikim poslovnim apetitima, a najviše će vas motivirati želja za ostvarenjem zarade. 

Ljubav: U vezi ćete iznad svega tražiti sigurnost i stabilnost, kako emocionalnu, tako i materijalnu. Ako osjećate da vam partner ne pruža ono što trebate, ozbiljno ćete razmišljati o prekidu, no nemojte biti ishitreni. Pokušajte mu objasniti svoje viđenje situacije i dajte mu priliku da vam dokaže da ima ozbiljne namjere. 

Zdravlje: Imat ćete puno energije, no trošit ćete je na pogrešan način. Sklonost prekomjernom iscrpljivanju i iskušavanju vlastitih granica neće se dobro odraziti na vaše zdravlje. Pazite se viroze popraćene visokom temperaturom. 

Jarac (22.12.-20.1.) 

Posao: Ako se neka prilika za ostvarenje zarade čini previše dobrom da bi bila istinita, poslušajte svoje instinkte i suzdržite se od ulaganja. Usmjerite energiju na dovršavanje započetih poslova. Želja za izazovima i novim iskustvima ohrabrit će vas na otvorenost prema novim ponudama za suradnju ili ulaganje, no savjetujemo vam oprez. 

Ljubav: Svom ćete šarmu dodati dozu tajanstvenosti i nedokučivosti koja će vaše udvarače još više zaintrigirati. Jedan od njih bit će toliko opčinjen vama da neće odustati dok mu ne pružite šansu. Odnosi započeti ovog tjedna imat će mnogo potencijala da se razviju u nešto ozbiljnije. Porast raspoloženja i optimizma pozitivno će se odraziti na duge veze. Odnos s partnerom bit će skladniji i čvršći no u prethodnom razdoblju pa ćete imati osjećaj da je sve konačno došlo na svoje mjesto. 

Zdravlje:  Usporite malo ritam i osluškujte signale koje vam vaše tijelo šalje. Osjetite li umor ili pospanost, zastanite i odmorite se – obaveze neće nikamo pobjeći! Kraj studenog pogodan je za uvođenje zdravijih životnih navika. 

Vodenjak (21.1.-18.2) 

Posao: Nećete biti toliko usredotočeni na posao kao inače. Misli će vam stalno lutati pa će vam biti teško koncentrirati se na rad, no bliski suradnici bit će uz vas kad ih zatrebate i pružiti vam pomoć pa ćete izbjeći zaostatke i pogreške. Nečiji savjet ili preporuka mogli vam otvoriti nova vrata u karijeri. Prihvatite izazov i ne podcjenjujte se! 

Ljubav: Neće vas biti lako pročitati, a nerijetko ni sami nećete noći odrediti što vas točno muči, no takvo ponašanje dovest će do nerazumijevanja u vezi i udaljavanja od voljenog. Ne očekujte da vam dragi može čitati misli pa se pokušajte malo više otvoriti i pokažite spremnost na komunikaciju. Ako ste samac, osjetit ćete simpatiju prema nekome tko je zauzet ili vam je iz nekog drugog razloga nedostupan. Bit ćete svjesni da takav odnos nema budućnost, no osjećaji bi mogli nadvladati razum. 

Zdravlje: Odgovarat će vam miran način života. Pronaći ćete zadovoljstvo u hobijima, a mnogi će osvijestiti svoju kreativnu prirodu, što će im pomoći da se oslobode negativne energije. Nemojte piti alkohol ako uzimate neke lijekove. 

Ribe (19.2.-20.3.) 

Posao: Dobro ćete se nositi s poslovnim stresom, a zbog prijateljskog pristupa kolege će vam se stalno obraćati za savjet. Imat ćete puno strpljenja pa vam neće biti teško pomoći drugima, no i sami ćete uživati isti tretman. Porast će vam ugled i kod nadređenih pa se nemojte iznenaditi ako vas prebace na odgovornije i bolje plaćeno radno mjesto. 

Ljubav: Partner će u vas imati potpuno povjerenje i davati vam dovoljno prostora i slobode da se ne osjećate sputano u vezi. To će vam biti pokazatelj koliko vas voli i poštuje. Samci će puno izlaziti i sklapati nova prijateljstva, a njihovo bi srce mogao osvojiti netko koga već dugo poznaju, no okolnosti im se nisu poklopile. 

Zdravlje: Prekomjerno iscrpljivanje neće proći bez posljedica pa biste sredinom tjedna mogli osjetiti prve simptome prehlade ili viroze. Na vrijeme se opskrbite vitaminima. Starijim pripadnicima znaka savjetuje se da paze na tlak.