Otvorena izložba modela vatrogasnih vozila i ostale opreme

Uprigodi obilježavanja Mjeseca zaštite od požara, sa željom da sejoš više potakne zainteresiranost mladih za ovu humanu djelatnost,vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Grada Križevaca i Dobrovoljnogvatrogasnog društva Križevci organizirali u u muzejskoj saliVatrogasnog doma izložbu modela vatrogasnih vozila i ostale opreme“dječjih igračaka”.

“Mikao kolekcionari se bavimo sakupljanjem ovakvih modela vatrogasnihvozila pa smo uspostavili suradnju s kolegama iz Osijeka koji sutakođer dali za izložbu svoje modele” – rekao je zapovjednikJavne vatrogasne postrojbe Ivan Matosović.

Izložbuje otvorio gradonačelnik Mario Rajn riječima:

“Vatrogascinisu nama samo oslonac kad je požar nego i kad je nevrijeme, kao štoje sada vjetrovito, ima srušenih stabala pa su na intervenciji. No,posebno mi je drago da vatrogasci doprinose gradskom životu na načinda pokazuju ljubav prema kolekcionarstvu, a opet povezano sa njihovomstrukom. Ovi eksponati su rezultat predanog rada, marljivogsakupljanja, a i vrijednosti”.

Djecasu bila oduševljena modelima vatrogasnih vozila, a vjeruje se da ćeih to potaći da saznaju više o humanom radu vatrogasaca, paodrastajući, da se možda opredijele za to zanimanje.

Izložbase može razgledati do 18. svibnja od 10 do 12 i od 17 do 19 sati.

Pratite nas na društvenim mrežama!