Završna konferencija projekta Energetske obnove zgrade Osnovne škole “Vladimir Nazor” Križevci

Vrijedan projekt za bolje uvjete školovanja učenika

Održanaje završna konferencija projekta Energetske obnove zgrade Osnovneškole “Vladimir Nazor” koji obuhvaća energetsku obnovustare i nove zgrade škole, postavljanje LED rasvjete i solarnihpanela za grijanje tople vode. Prijavitelj je bila Osnovna škola“Vladimir Nazor”, a partner u projektu Fond za zaštituokoliša i energetsku učinkovitost. Trajanje projekta je 18 mjeseci,a ukupna vrijednost 10.020.153,33 kune, od čega je 60,25%sufinancirano iz Europske unije.

Uvodnose obratio ravnatelj Osnovne škole “Vladimir Nazor”Križevci Igor Brkić te zahvalio izvođačima radova, tvrtki“Radnik” kao i učiteljima i tehničkom osoblju škole kojisu trpili premještanja i otežane uvjete za rad. Završnojkonferenciji prisustvovali su predstavnici Grada Križevaca,Koprivničko-križevačke županije, PORE Regionalne razvojneagencije, izvođača radova, škola, dječjih vrtića, prosvjetnidjelatnici škole “Vladimir Nazor” i drugi gosti.

“Krozovih sedam mjeseci smo kompletno obnovili i staru i novu školu.Radovi još nisu gotovi na staroj školi, a zahvaljujući Graduobnovit ćemo i fasadu stare škole koja nije dio projekta. To jejedan dio u kojeg nam je grad uskočio. Od Ministarstvagraditeljstva i prostornog uređenja smo dobili 5.107.997 kuna, odMinistarstva regionalnog razvoja 2.355.000 I Grad Križevci jefinancirao sa 2.861.000” – kazao je ravnatelj škole IgorBrkić.

GradonačelnikMario Rajn kao predstavnik osnivača izrazio je veliko zadovoljstvoulaganjem u Osnovnu školu “Vladimir Nazor”:

“Ulaganjeje dio i naših obveza koje smo preuzeli kao ” Grad – prijateljdjece”, a i kao odgovorna uprava koja mora stajati iza ustanovakojima je osnivač. Drago mi je da je projekt uspješno završen.Mislim da je standard koji je postavljen prilikom izvedbe irekonstrukcije obnove ove škole zaista visok i na ponos županiji,gradu svakako. Mogu samo poželjeti da ovako nastavimo. Ove godinenam slijedi energetska obnova Dječjeg vrtića Križevci i kako ćese dalje otvarati fondovi i mogućnosti imamo itekako dugi nizobaveza na području grada”- kazao je gradonačelnik Mario Rajnzahvalivši učiteljima što su otrpjeli radove za vrijeme izvođenjanastave, ali zato će dalje raditi u uređenijem i kvalitetnijemprostoru.

ČlanUprave tvrtke “Radnik” Ivan Knok kazao je da nije bilo lakoraditi u nastavnom programu i surađivati sa građevinarima.

“Tvrtka“Radnik” je po prvi puta radila na ovakav način da seistovremeno s radovima odvijao i nastavni program. Bilo je određenihpoteškoća kako organizirati nastavne procese, tu je ravnateljstvarno dao truda na čemu mu zahvaljujem i nama kao građevinarimaje omogućio da se sa čestim seljenjem iz učionice u učionicuuspješno privede ovaj projekt kraju. Na projektu je sudjelovalonekoliko firmi iz Križevaca, obrtnika i poduzetnika i angažiralismo uglavnom domaće resurse” – istakao je Ivan Knok.

Nazavršetku konferencije gosti su razgledali školu i uređeneučionice Osnovne škole “Vladimir Nazor” Križevci .(J.I.)

Pratite nas na društvenim mrežama!