Župan uručio nagrade najboljim koscima

Obziromna to da je natjecanje u ručnoj košnji na 23. Danima travnjakaKoprivničko-križevačke županije bilo odgođeno zbog lošihvremenskih prilika, kosci su novu priliku za prikaz ručne košnjedobili jučer u petak, 10. svibnja na koprivničkom Sajmištu. UdrugaZagoraca Podravine koja tradicionalno u suradnji sa Županijomorganizira ovo natjecanje, ponovno se pobrinula za dobru atmosferu panije nedostajalo pjesme, smijeha, ali i domaćih delicija koje suolakšale košnju. Vješti kosci pokazali su brzinu i preciznost uborbi s bujnom travom nakon kišnih prilika, a natjecalo ih se 10 umuškoj te 7 u ženskoj kategoriji.

Podrškusu im pružili i župan Darko Koren, predsjednik Županijskeskupštine Željko Pintar i sa suradnicima, koji su im zahvalili natrudu i predanosti te poželjeli mnogo uspjeha i sreće u natjecanju.

Svakegodine u sklopu Dana travnjaka organiziramo ovo natjecanje kako bisačuvali tradiciju naših starih. Drago mi je da smo se okupili ipokazali kako nas ni vremenski uvjeti ne mogu spriječiti da se dobrozabavimo i pokažemo kako treba čuvati našu baštinu odzaborava. Neki od vas imaju bolju tehniku, drugi pak alat, nosvi  smo mi danas pobjednici“, kazaoje župan te otvorio natjecanje.

Umuškoj konkurenciji prvo je mjesto osvojio Milan Mojčec, drugomjesto je osvojio Dragutin Grobenski a treće Stjepan Matoničkin.Nadica Kolenko, druga je bila Barica Forjan, a treća DraganaGrobenski. Uz čestitke priznanja i sponzorske pakete uručio im ježupan pohvalivši ih na trudu i iskazanoj tehnici.

Ocjenjivačkimpovjerenstvo predsjedala je dr.sc. Marcela Andreata-Koren, ostaličlanovi bili su Vlado Kušec, Zdravko Cvelber, Mateja Lončar iDarko Novotni, a sponzorske nagrade osigurali suKoprivničko-križevačka županija te tvrtke Syngenta i Schuman.

Nanatjecanju u ručnoj košnji uz nagrađene još su sudjelovali:Zlatko Šestanj, Zlatko Barešić, Stjepan Veličan, StjepanKrženjak, Mato Kuzminski, Siniša Rendulić, Franjo Grobenski,Branka Bukvić, Marija Ževnar, Jela Pintarek te Marija Halusek.

Pratite nas na društvenim mrežama!