Rezultati pojačanog nadzora prometa – sankcionirano 128 prometnih prekršaja

Tijekom vikenda, od 26. do 29. srpnja, na području Policijske uprave koprivničko – križevačke zabilježeno je osam prometnih nesreća od kojih jedna prometna nesreća s poginulom osobom u kojoj je jedna osoba smrtno stradala. Prometne nesreće su zabilježene zbog nepropisnog kretanja kolnikom (3), neprilagođene brzine (2), vožnje na nedovoljnoj udaljenosti (2) i neosiguran teret na vozilu.

Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su četiri prometne nesreće s materijalnom štetom. Mladi vozač, kod kojeg je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu, izazvao je jednu prometnu nesreću s materijalnom štetom. Prometna nesreća s poginulom osobom zabilježena je zbog neprilagođene brzine, a u istoj je smrtno stradao vozač motocikla.

Tijekom vikenda sankcionirano je 128 prometnih prekršaja od kojih 14 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 50 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 17 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i dva prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

Tijekom provedbe pojačanog nadzora tri vozača su bila smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Uhićeno je pet vozača, te su provedena tri žurna prekršajna postupka, u kojima su dva vozača kažnjena visokim novčanim kaznama, dok je jedan maloljetni vozač, koji je prije stjecanja prava i pod utjecajem alkohola upravljao osobnim automobilom, kažnjen radom za opće dobro. Svoj trojici vozača su u žurnom prekršajnom postupku izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u subotu, 27. srpnja, u 00.01 sati na Zaobilaznoj cesti u Koprivnici, kada je 33 – godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,53 promila. Vozač je bio uhićen i protiv istog je proveden žurni prekršajni postupak u kojem je kažnjen novčanom kaznom od 7000 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije šest mjeseci.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u, subotu, 27. srpnja, u 10.12 sati u Sokolovcu u Križevačkoj ulici kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 95 kilometara na sat iako je u rečenoj ulici brzina kretanja vozila ograničena na 60 kilometara na sat.

Tijekom vikenda dva mlada vozača su sankcionirana radi upravljanja vozilom za vrijeme kada u organizmu imaju alkohola (00,00 do 0,50 g/kg – 1; 0,50 – 1,00 g/kg – 0; 1,00 do 1,50 g/kg – 1, više od 1,50 g/kg – 0). Najveća koncentracija kod mladih vozača, utvrđena je kada je 21 – godišnji vozač u subotu, 27. srpnja, u 4.10 sati, u Ulici Đure Basaričeka u Koprivnici upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,10 promila. Mladi vozači sankcionirani su i zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa (1).
Tijekom pojačanog nadzora prometa u činjenju prekršaja zatečena su tri recidivista koji su počinili tri prekršaja upravljanja motornim vozilima za vrijeme kada su u organizmu imali alkohola.

Pratite nas na društvenim mrežama!