Koncert Nade Majnarić

Pučko otvoreno učilište i Glazbena škola Alberta Štrige Križevci pozivaju na koncert Nade Majnarić (klavir) koji će se održati u utorak, 16. rujna s početkom u 19.00 sati u Koncertnoj dvorani Glazbene škole.

Nada Majnarić odrasla je u Ravnoj Gori u Gorskom kotaru. Srednju glazbenu školu završila je u Zagrebu u razredu Blaženke Zorić. Kao stipendistica fonda Koncertne direkcije Zagreb (osnivač Ivo Pogorelić) od 1985. nastavlja studij u Beču na Hochschule für Musik und darstellende Kunst kod Paula Badura-Skode, u čijoj klasi diplomira 1990.

Magistrirala je na Akademiji u Stuttgartu kod Olega Maisenberga. U sezoni 1993/94., kao stipendistica European Mozart Foundation (umjetničko vodstvo Sandor Végh) intenzivno se bavi komornom glazbom. Osim toga radi sa Sarah Mariom Sargent, Georgom Ebertom i Franzom Zettlom. Pohađala je majstorske tečajeve kod E. Timakina, A. Valdme, N. Starkmanna, A. Satza i F. Radosa, a korepetirala je majstorske tečajeve D. Schwarzberg, P. Vernikova, C. Altenburgera, W. Berrija, G. Hojosa, S. Arnolda i B. Slokara. Bila je službeni korepetitor na međunarodnim violinističkim natjecanjima Vaclav Huml u Zagrebu i Fritz Kreisler u Beču. Za postignute rezultate dobitnica je Bösendorferove stipendije u 1997. godini.

Od 1995. godine radi na Konzervatoriju u Beču kao korepetitor. Dobitnica je najviših nagrada na međunarodnim natjecanjima u Beču (Steinway), Varaždinu (Bach – Händel – Scarlatti), Senigalliji, u Švedskoj (prva nagrada) i na natjecanjima komorne glazbe u Firenzi (Premio Vittorio Gui) s violinisticom Jalle Feest i Trstu (Trio di Trieste) s violinisticom Maki Itoi. Na međunarodnom pijanističkom natjecanju EPTA-e u Zagrebu nagrađena je za najbolju izvedbu skladbe Borisa Papandopula.

Uz mnogobrojne nastupe diljem svijeta, u Društvu za glazbeni teatar u Beču održala je do sada više od 80 koncerata.
Za nosač zvuka Hrvatske sonate zajedno s violinistom Anđelkom Krpanom dobitnica je diskografske nagrade Porin u dvije kategorije. Osnivačica je i umjetnička voditeljica Festivala komorne glazbe u Ravnoj Gori.

Pratite nas na društvenim mrežama!