Otvorena 12. po redu izložba “Molitva svetom Marku Križevčaninu”

Večeras je, u 20:00 sati, u galeriji Križevačkog likovnog kruga u Križevcima otvorena tradicionalna 12. po redu, izložba slika članova Udruge Križevačkog likovnog kruga i njihovih gostiju, “Molitva svetom Marku Križevčaninu”.

Ove godine prijavila su se 34 autora iz cijele Hrvatske,: Varaždina , Koprivnice, Ludbrega, Delova, Novog Marofa, Đurđevca,Popovače, Vrbovca, Bjelovara, Novske, Sv Marije na Muri, Zagreba, Varaždina, Brezničkog Huma i Križevaca, ali i Slovenije, ove je godine izloženo preko 40 odličnih radova.

Svim sudionicima koji su izložili slike te svima koji su posjetili izložbu zahvalila se predsjednica Križevačkog likovnog kruga, Zdenka Vrabec.

Izložbu je pohvalio i pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Grada Križevaca Sandro Novosel, te je poželio Križevačkom likovnom krugu sreće u budućnosti i radu:

“Drago mi je što se iz godine u godinu krug širi, okuplja svu populaciju, sve baze ljudi, jer svi oni razumiju taj jedan zajednički, likovni jezik”. 

Svim prisutnima obratio se i vlč. Crkve sv. Ane u Križevcima Stjepan Soviček koji je izrazio zadovoljstvo izložbom sakralnih motiva i radovima posvećenim sv. Marku Križevčaninu, te je službeno posvetio i otvorio izložbu. 

Nakon otvorenja, mnogobrojni gosti koji su pristigli počastili su se kolačima i sokovima te uživali u rukotvorinama Križevačkog likovnog kruga te ostalih umjetnika koji su svoje radove rado posvetili sv. Marku Križevčaninu i dostavili u Križevce. Pogledajte fotogaleriju!

Tekst i foto: Š.V

Pratite nas na društvenim mrežama!