Fakultet organizacije i informatike nagrađen na Smotri Sveučilišta u Zagrebu

Fakultet organizacije i informatike i ove se godine uspješno predstavio na Smotri Sveučilišta u Zagrebu, održanoj u prostorima Studentskog centra u Zagrebu od 21. do 23. studenog – FOI-jev tim u Varaždin donio NAGRADU ZA NAJBOLJE PREDSTAVLJANJE NA POZORNICI

U Varaždinu, 25. studenog 2019. – Smotra Sveučilišta u Zagrebu najveće je događanje takvog tipa u Hrvatskoj, s ciljem da se učenike završnih razreda srednjih škola, studente i ostale zainteresirane upozna sa studijskim programima, dostignućima u pojedinim područjima, opremljenosti pojedinih fakulteta, nastavnim planovima, preddiplomskim, diplomskim i poslijediplomskim studijima, kreativnim mjestima za zapošljavanje u pojedinim strukama, uvjetima smještaja tijekom studija, studentskim životom i slično.

Na Smotri se ove godine predstavljao 31 fakultet te 3 umjetničke akademije Sveučilišta u Zagrebu, kao i druga visoka učilišta iz Zagreba i cijele Hrvatske. Među njima je bio i Fakultet organizacije i informatike, koji je za ovogodišnje izdanje pripremio bogat i zanimljiv program predstavljanja na promotivnom štandu.

Izložbeni prostor FOI-ja ove je godine bio odlično posjećen, što se svakako može pripisati atraktivnom dizajnu promotivnog štanda, kojeg je ove godine tematizirao FOI IoT laboratorij. Poseban naglasak bio je stavljen na interdisciplinarnost studijskih programa, mogućnostima zapošljavanja za vrijeme i nakon studija te različitost radnih pozicija unutar poduzeća u kojima se najčešće zapošljavaju FOI-jevi studenti.

Organizacijski tim kojeg su činili djelatnici Fakulteta Zoran Tanasić (koordinator), Romina Kućar i Vika Kerekeš te studenti Lidija Pitić, Stella Lončarić, Anabela Pranjić, Luka Klauzer, Erik Baukovac i Božo Kvesić predstavili su FOI atraktivnim gadgetima, a bilo je tu i zanimljivih i zabavnih popratnih sadržaja. Posjetitelji su mogli saznati sve o principu funkcioniranja 3D printera kojeg studenti koriste u FOI-jevom IoT laboratoriju, mogli su doživjeti i nezaboravno 3D iskustvo kroz VR naočale, zaigrati zanimljiv kviz i saznati koje zanimanje im najbolje odgovara, a mnogi su se okušali i u računalnim igrama, koje su programirali studenti FOI-ja. Posjetitelji su se osvježili uz slastice i kokice iz FOI-jevog kokičara.

Najaktivniji posjetitelji sudjelovali su u nagradnom kvizu, zaigrali pikado i tako mogli osvojili atraktivne promotivne materijale FOI-ja, od kojih su najtraženiji bili štedna kasica i camera blocker s motivima FOI-ja. Štand je osvjetljavao niz povezanih microbitova, savršeno ukomponiranih s dronovima i ostalim interesantnim gadgetima.

Paralelno s predstavljanjem putem izložbenog prostora, FOI se predstavio posjetiteljima i na glavnoj pozornici, a definitivno najupečatljiviji dio cjelokupnog predstavljanja na ovogodišnjoj Smotri bio je FOI BURAZ – humanoidni robot – maskota Fakulteta organizacije i informatike.

Štand su drugog dana Smotre obišle i članice Uprave FOI-ja – prodekanice izv. prof. dr. sc. Marina Klačmer Čalopa i prof. dr. sc. Sandra Lovrenčić te dekanica FOI-ja izv. prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep. Posljednji dan Smotre održana je i panel rasprava predstavnika fakulteta sastavnica Sveučilišta, na kojoj je prodekanica Lovrenčić predstavila FOI kroz prizmu visoke zapošljivosti i mnogostrukih izbora za sve studente.

Odlične organizacijske i prezentacijske sposobnosti FOI-jevih studenata, kojima su uspješno ovladali tijekom studiranja na FOI-ju, prepoznate su i od strane stručnog žirija Sveučilišta u Zagrebu, koji su FOI-ju posljednjeg dana na završnoj svečanosti dodijelili NAGRADU ZA NAJBOLJE PREDSTAVLJANJE NA POZORNICI!

Hvala svima koji su podržali Organizacijski tim predstavljanja, organizatorima, studentima koji su predstavljali FOI i svim maturanticama i maturantima – budućim studentima koji su posjetili FOI na ovogodišnjoj Smotri!

Pratite nas na društvenim mrežama!