Sve bolje i bolje! Biciklist upravljao pod utjecajem alkohola od 2,47 promila

Tijekom produženog vikenda, od 31. listopada do 4. studenoga, na području Policijske uprave koprivničko – križevačke zabilježene su četiri prometne nesreće od kojih tri nesreće s ozlijeđenim osobama. U ovim nesrećama dvije osobe su teško ozlijeđene, a pet osoba lakše. Prometne nesreće su zabilježene radi brzine neprimjerene uvjetima, oduzimanja prednosti prolaska i nepropisne vožnje unazad.
Tri mlada vozača izazvala su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i jednu prometnu nesreću materijalnom štetom radi nepropisne vožnje unazad (2) i brzine neprimjerene uvjetima. U ovim nesrećama, jedna je osoba teško ozlijeđena, a druga lakše.

Tijekom produženog vikenda je sankcionirano 236 prometnih prekršaja od kojih 26 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, prekršaj odbijanja podvrgavanja ispitivanja prisutnosti droge u organizmu, 128 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 16 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i sedam prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.
Tijekom provedbe pojačanog nadzora pet vozača je bilo smješteno u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, dok su dva vozača uhićena. Protiv jednog vozača će tijekom dana biti proveden žurni prekršajni postupak.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u nedjelju, 3. studenoga, u 12.55 sati u Ulici Miklinovec u Koprivnici, kod 60 – godišnjeg vozača koji je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,47 promila.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u nedjelju, 3. studenoga, u 14.54 sati na dionici državne ceste broj 41 u mjestu Velika Mučna, kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 109 kilometara na sat iako je na rečenoj dionici državne ceste brzina kretanja vozila ograničena na 60 kilometara na sat.
Tijekom pojačanog nadzora prometa, u činjenju prekršaja zatečen je jedan recidivist koji je počinio dva prekršaja (upravljanje vozilom prije stjecanja prava i za vrijeme kada u organizmu ima alkohola) te će protiv istoga tijekom dana biti proveden žurni prekršajni postupak.

Tijekom vikenda izvršen je nadzor nad 43 mlada vozača. Šest je mladih vozača sankcionirano zbog upravljanja vozilima za vrijeme kada su organizmu imali alkohola (00,00 do 0,50 g/kg – 1; 0,50 do 1,00 g/kg – 1; 1,00 do 1,50 g/kg – 2; više od 1,50 g/kg – 2). U subotu, 2. studenoga, u 15.30 sati u Dravskoj ulici u Goli, zatečen je 23-godišnji mladi vozač kako pod utjecajem alkohola od 1,91 promil upravlja osobnim automobilom, pri čemu je izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom. Mladi vozači sankcionirani su i zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa (3), prekoračenja dopuštenih brzina kretanja (1), upravljanja vozilima za koje je isteklo važenje prometne dozvole (2), odbijanja ispitivanju prisutnosti droga u organizmu (1), skretanja bez upaljenih pokazivača smjera (1), nepoštivanja svjetala semafora (1) i nenošenja vozačke dozvole (1).

Pratite nas na društvenim mrežama!