Tijekom vikenda sankcionirana su 202 prometna prekršaja

Tijekom vikenda, od 22. do 25. studenoga, na području Policijske uprave koprivničko – križevačke zabilježeno je pet prometnih nesreća od kojih dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama. U ovim nesrećama tri osobe su lakše ozlijeđene.

Prometne nesreće su zabilježene zbog vožnje na nedovoljnoj udaljenosti (2), nepropisnog kretanja kolnikom, oduzimanja prednosti prolaska i ne držanja životinje pod nadzorom. Jedan mladi vozač izazvao je, poradi nepropisnog kretanja kolnikom, prometnu nesreću s ozlijeđenom osobom. Jedan vozač pod utjecajem alkohola izazvao je prometnu nesreću s materijalnom štetom.

Tijekom vikenda sankcionirana su 202 prometna prekršaja od kojih 24 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 106 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 33 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i pet prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

Tijekom provedbe pojačanog nadzora jedan vozača bio je smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, dok su dva vozača bila uhićena. Provedena su dva žurna prekršajna postupka u kojima su prekršitelji kažnjeni visokim novčanim kaznama i zaštitnim mjerama zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u nedjelju, 24 studenoga, u 16.20 sati na otvorenom dijelu županijske ceste 2184 između Đurđevca i Grkina, kod 48 – godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,67 promila i pritom izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju policije do otrježnjenja.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u subotu, 23. studenoga, u 14.53 sati na državnoj cesti broj 28 u Kenđelovcu, kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 132 kilometara na sat iako je na rečenoj dionici državne ceste brzina kretanja vozila ograničena na 70 kilometara na sat.
Tijekom pojačanog nadzora prometa u činjenju prekršaja zatečena su dva recidivista koji su počinili dva prekršaja upravljanja vozilima za vrijeme kada u organizmu imaju alkohola. Oba vozača su bila uhićena i protiv njih su provedeni žurni prekršajni postupci.

Tijekom vikenda izvršen je nadzor 66 mladih vozača. Šest mladih vozača sankcionirano je radi upravljanja vozilima za vrijeme kada su organizmu imali alkohola (0,50 do 1,00 g/kg – 2; 1,00 do 1,50 g/kg – 3; više od 1,50 g/kg – 1).
U nedjelju, 24. studenoga, u 2 sata u Ulici Frana Galovića u Koprivnici, zatečen je 22 – godišnji mladi vozač kako pod utjecajem alkohola od 1,51 promil upravlja osobnim automobilom. Vozač je bio uhićen i protiv njega je proveden žurni prekršajni postupak. Kažnjen je novčanom kaznom od 10.000 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije tri mjeseca.
Mladi vozači sankcionirani su i radi nekorištenja sigurnosnog pojasa (7), nepropisnog korištenja mobitela (2), nepropisnog prijevoza djece u vozilima (1) i upravljanja vozilom noću bez upaljenih svjetala (1).

Pratite nas na društvenim mrežama!