Bivšeg šefa policije u Dugom Selu uhvatili kako vozi pijan, kaznili ga premještajem i – većom plaćom

Načelnik policijske postaje Dugo Selo Igor Hrečuk, koji je u travnju uhvaćen kako vozi u pijanom stanju zbog čega se protiv njega vodi i disciplinski postupak, od 1. lipnja prebačen je na drugu funkciju koja mu je donijela i veću plaću, piše Jutarnji list.

Portal piše kako su Hrečuka građani prijavili da autom krivuda po Sesvetama u alkoholiziranom stanju. Iz policije su potvrdili da se incident dogodio 22. travnja na Bistričkoj cesti.

Uhvaćen u prekršaju i platio kaznu
“Temeljem dojava građana policijski su službenici počeli provjere s ciljem utvrđivanjem identiteta vozača koji je u sporno vrijeme upravljao vozilom, a što je nužno za daljnje sankcioniranje. Tako je dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da se radi o policijskom službeniku ove Policijske uprave koji se u vrijeme događaja nalazio izvan službe”, poručili su tada iz policije.

Iz PUZ-a su tada također naveli kako je policijski službenik sankcioniran zbog počinjenog prekršaja te da je platio novčanu kaznu.

No, priča za Hrečuka nije završila plaćanjem kazne. Naime, načelnik PUZ-a Marko Rašić podnio je zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka zbog postojanja sumnje u počinjenje teže povrede službene dužnosti, nedoličnog ponašanja u službi ili izvan nje “s obzirom na to da se kao policijski službenik nije po zapovijedi odazvao i pristupio u službene prostorije policije radi utvrđivanja svih okolnosti događaja”.

Unatoč disciplinskom postupku, Hrečuk je s 1. lipnjem privremeno na šest mjeseci upućen u Ured načelnika PU zagrebačke, na mjesto voditelja Odjela gdje unatoč degradaciji po funkciji, navodi Jutarnji, prima veću plaću od one koju je ranije imao.

Izvor: telegram.hr, Foto: pixabay.com

Pratite nas na društvenim mrežama!