HZZ: Stalni sezonac i za manje od 6 mjeseci

Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) odlučilo je da poslodavci mogu angažirati stalne sezonce zaposlene na sezonskim poslovima u 2021. godini i u trajanju manjem od šest mjeseci.

Upravno vijeće HZZ-a na sjednici je donijelo odluku o izmjenama i dopunama uvjeta i načina korištenja sredstava za provođenje mjera aktivne politike zapošljavanja u 2021., a koje se odnose na mjeru Stalni sezonac te na Program zadržavanja radnika u djelatnostima smanjene gospodarske aktivnosti za rujan 2021.

– Sukladno izmjeni, u mjeri Stalni sezonac u dijelu koji je vezan uz korisnike, poslodavcima koji su koristili mjeru Stalni sezonac covid-19 u trajanju od maksimalnih šest mjeseci te poslodavcima koji su stalne sezonce zaposlili u radni odnos na sezonskim poslovima u sezoni 2020. i 2021. u trajanju kraćem od šest mjeseci, omogućit će se po isteku mjere Stalni sezonac covid-19, odnosno po isteku radnog odnosa stalnog sezonca u sezoni 2020. ili 2021., a koji je bio kraći od šest mjeseci, i dalje korištenje mjere Stalni sezonac, objašnjavaju iz HZZ-a.

Uz to, iz HZZ-a ističu i da se, vezano uz izmjene Uvjeta i načina korištenja sredstava za provođenje programa zadržavanja radnika u djelatnostima smanjene gospodarske aktivnosti za rujan 2021., u odjeljku Ciljane skupine poslodavaca, dodaje djelatnost Prijevoz i skladištenje – Ostali kopneni prijevoz putnika (NKD 49.39) isključivo čarterske vožnje, izleti i druge povremene prijevozne usluge.

Detaljnije informacije uskoro će biti dostupne na: https://mjere.hr/

im/radiokrizevci.hr

Foto: pixabay

Izvor: hrt

Pratite nas na društvenim mrežama!