Milanović o popisu stanovništva: Da me baš zanima koliko tko ima vodokotlića u stanu, to je iz prve petoljetke, prije plenuma

Predsjednik RH Zoran Milanović u Splitu je komentirao parlamentarne izbore u Njemačkoj, napetu situaciju na Kosovu te popis stanovništva 2021.

Milanović je komentirao rezultate parlamentarnih izbora u Njemačkoj. Kaže da je došlo do potpuno novog odnosa snaga. Kako stvari sada stoje, vode socijaldemokrati, ali smatra da se prema Europi i Hrvatskoj neće ništa bitno promijeniti. ‘Završilo je 16 godina Angele Merkel. Dobrih 16 godina. Bilo je stvari koje su mogle biti drugačije. Njemačka ima tendenciju prema umjerenim liderima s obzirom na povijest’, kazao je.

Lijepo je to da se HNB brine o potrošačima, no trebali bi se baviti stabilnosti banaka. Ovo je pitanje ljudi za koje Vlada treba brinuti. Došli smo od toga da gule i deru ljude do toga da su profiti značajni, ali manji. Treba im dati pravac za ono što smiju, što ne smiju. Ako im date da rade kako hoće, uvest će i naknadu za ustajanje na lijevu nogu, treptaje ili dilataciju zjenice’, misli predsjednik RH.

Na pitanje o popisu stanovništva, kaže da će opet trebati ići od vrata do vrata. E-Građani su i moje dijete, ali ima svoje limite. Ako želite imati vjerodostojne podatke, morate ići u kuće. Da me baš zanima koliko tko ima vodokotlića u stanu, to je iz prve petoljetke, prije plenuma’, kazao je.

im/radiokrizevci.hr

Foto: milanović/facebook

Izvor: tportal

Pratite nas na društvenim mrežama!