Plavi horizont – likovna izložba Agnes O.

Na informativno-posudbenom odjelu knjižnice gostuje prodajna izložba Plavi horizont autorice koje izaže pod pseudonimom Agnes O. 

Izložba će biti postavljena od 20. rujna do 15. listopada i možete je razgledati u radno vrijeme knjižnice uz poštivanje važećih epidemioloških mjera. 

Autorica izložbe Agnes O. rođena je na moru 1957. godine. Završila je studij francuskog jezika i filozofije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Usavršavala je jezik u L`Institut Catholique de Paris, a tijekom studija volontirala je u umjetničkim ateljeima diljem Francuske. Radila je kao prevoditeljica u Alžiru, zatim kao novinarka. Već dugi niz godina radi u Knjižnicama grada Zagreba. Polazila je tečajeve slikanja kod akademske slikarice Jessy Baek. Likovnošću se bavi od djetinjstva, eksperimentira s kolažem i akrilom koristeći pritom različite vrste materijala kojima daje novi oblik i značenje i na taj način sudjeluje u očuvanju okoliša. Tkanje, jedrilice od kartona, ogrlice od konopa i recikliranog pamuka samo su neki od modusa njezina izražavanja. Izlagala je na više samostalnih izložbi. Radovi su joj izloženi na  ART digital library  – The Sketchbooku  u Brooklynu.

Živi i radi u Zagrebu.

Mail: osrecki.janja@gmail.com

Gradska knjižnica “Franjo Marković”

Pratite nas na društvenim mrežama!