U sklopu akcije „Poštujte naše znakove“ policijski službenici na prometnicama u zonama škola vrše pojačani nadzor prometa

Započela je nova školska godina. Na prometnicama je veliki broj djece od kojih mnoga po prvi puta samostalno sudjeluju u prometu na cestama. Djeca su na taj način postala aktivni sudionici u prometu, izloženi svim opasnostima koje cestovni promet nosi sa sobom.

U sklopu akcije „Poštujte naše znakove“ policijski službenici će na prometnicama u zonama škola vršiti pojačani nadzor prometa, a posebno nadzor obveza vozača spram pješaka koji prelaze cestu na obilježenom pješačkom prijelazu, brzinu kretanja vozila u zonama škola, prijevoz djece te zaustavljanje i parkiranje vozila u zonama škola. Također, policijski službenici i pripadnici školskih prometnih jedinica kod ugroženijih škola vršiti će tjelesnu regulaciju prometa.

Danas, 6. rujna, načelnik Postaje prometne policije Koprivnica Dalibor Marković prilikom davanja izjave medijima osvrnuo se na aktivnosti koje će policijski službenici provoditi u sklopu akcije “Poštujte naše znakove”. Uputio je savjete djeci, roditeljima i svim sudionicima u prometu da poštuju prometna pravila te na poseban oprez u zonama škola.

Također, učiteljica Osnovne škole „Đuro Ester“, Tijana Martić osvrnula se na Školsku prometnu jedinicu mladeži, koje su njihove zadaće te koje edukacije prolaze.     

Pratite nas na društvenim mrežama!