Udruga HERA podržala akciju “Solidarne sa Ženama iz Afganistana”

Aktivistkinje Ženske mreže Hrvatske u subotu su 25.09.2021. u 12 sati u 10 gradova i općina – Vukovaru, Osijeku, Virovitici, Lipiku, Križevcima, Zagrebu, Korenici, Rijeci, Poreču i Zadru izašle na glavne trgove i ulice s transparentima podrške ženama Afganistana.

Svojim izlaskom na ulice poručile su da neće odustati od zaštite i poštivanja ljudskih prava žena u Afganistanu.

“Tražimo da Republika Hrvatska ne prizna talibansku vladu koja je na silu preuzela vlast te krši ljudska prava priznata od civiliziranih naroda.
Tražimo od RH, EU i UN-a da ne podrže talibanski režim te da poduzmu sve kako bi se pružila podrška otporu žena u Afganistanu.
Posebno pozivamo vlade da ne provode i ne opravdavaju politiku militarizma, vjerskog fundamentalizma, fašizma i da prestanu manipulirati ženskim pravima.


Tražimo od RH, EU i međunarodne zajednice da osiguraju prihvat izbjeglica i svih onih koji žele napustiti Afganistan i svakodnevni teror u kojem žive uz osiguranje humanitarne pomoći. Žene u Afagnistanu svakodnevno riskiraju vlastite živote izravno se suprotstavljajući talibanskom režimu i tražeći poštivanje i zaštitu svojih ljudskih prava. “-poručuju aktivistice

Akcija je dio globalne kampanje koja se provodi u 85 zemalja u svijetu u organizaciji Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama i Women’s Global Solidarity Network s glavnom porukom: Ni jedna od nas nije slobodna dok žene Afganistana nisu slobodne.
Akcija je organizirana od strane Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama i Women `s Global Solidarity Network, te u Hrvatskoj od strane Ženske mreže Hrvatska.

Izvor i foto: Udruga HERA

Pratite nas na društvenim mrežama!