Važnost zapošljavanja osoba s invaliditetom

Direktor Siniša Kukić sastao se sa saborskom zastupnicom Ljubicom Lukačić kako bi je upoznao s politikom zapošljavanja osoba s invaliditetom koja se u Fondu aktivno provodi.
 
„Smatramo da razvojem poslovne politike u upravljanju ljudskim resursima koja doprinosi jačanju samosvijesti osoba s invaliditetom pružamo profesionalni poticaj da oni budu punopravni i suodgovorni članovi društva. Iako je primaran cilj Fonda usmjeren za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost želimo biti društveno odgovoran poslodavac, što je posebno važno u ovim izazovnim vremenima“, rekao je direktor Kukić, te dodao kako je u Fondu zaposleno 10-ak osoba s invaliditetom.
 
U Hrvatskoj živi preko 511.000 osoba s invaliditetom i prema službenim statistikama iz svibnja 2019. godine čine oko 12,4% ukupnog stanovništva. Samim time potrebno je ih je u što većoj mjeri aktivno uključivati u sve aspekte društva.
 
Saborska zastupnica Ljubica Lukačić izrazila je zadovoljstvo fondovskom proaktivnom politikom u ovom području te se upoznala s mladim kolegama koji su u Fondu dobili mogućnost stalnog zaposlenja. Ovakvo iskustvo, rekla je Lukačić, pomoći će im u daljnjem profesionalnom razvoju te im omogućiti konkurentnost na tržištu rada.
 
Danijel Orlić, voditelj Službe za ljuske resurse je istaknuo kako je Fond prijašnjih godina kroz projekt koji je provodila jedna novinska kuća također primao na praksu studentice i studente s invaliditetom.
 
Na sastanku je najavljena daljnja suradnja u poticanju društveno odgovornih aktivnosti.

Pratite nas na društvenim mrežama!